Van megoldás a Humán Pappiloma Vírus okozta fertőzés megelőzésére 

címmel szervezett előadást a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet .

Az előadás megtartására Babits Mihály Kulturális Központ a „Csatárterem” helyiséget biztosította.

Rendezvényünk elsődleges célja: az érintett korosztály szülei részére az oltási programban való részvételi döntés elősegítése, valós, tényszerű információk átadására törekedve.

A rendezvényt Borda Károly nyitotta meg: felkérésére Erős Árpád szekszárdi költő versét Vígh Ferencné mondta el (mindhárman a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet tagjai), ezt követően a Szekszárdi Ifjú Szív Német Nemzetiségi Táncegyüttes műsora következett.

A Magyar Rákellenes Liga Kóbányai Alapszervezet két fővel látogatott el Szekszárdra, erre a rendezvényre, ami az alapszervezeteink között már évek óta fennálló kiváló kapcsolatot is tükrözi.

A bevezető műsor után került sor a felkért szakemberek előadására:

  • Dr. Tóth János szülész- nőgyógyász-klinikai onkológus főorvos
  • Hajasné Erős Kinga, Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály Közegészségügyi-járványügyi szakügyintéző
  • Sallai Krisztina, a Mályvavirág Alapítvány képviselője

Az igen magas szintű, humortól sem mentes előadások a megelőzésre irányultak, kiemelten szóltak a szűrések jelentőségéről és az érintett korosztály védőoltásáról.

Mindhárom előadó nyomatékosan beszélt arról: egyetlen nőnek sem szabadna meghalnia ebben a betegségben, hiszen korai felismeréssel gyógyítható.

Az előadást követően zárt körben folytatódott a beszélgetés, ünnepi hangulatban a szekszárdi hagyományoknak megfelelően.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Női daganatos betegségek – Meghívó Miskolcra

A Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezete és Segítő Szolgálata, valamint a PR-MED Egészségház meghívja Önt Női daganatos betegségek  című rendezvényére Időpont: 2017. szeptember 21. csütörtök, 15:00 óra Helyszín: MTA Miskolci Székháza (Miskolc, Erzsébet tér 3.) Olvass tovább...

Alapszervezetek

Önvizsgálat tanítása a Szent István Általános Iskolában, Hatvanban

Emlő – here önvizsgálatra tanítás oktatófilm vetítésével egybekötve Időpont: 2018.  március 19. Helyszín: Hatvani Szent István Általános Iskola A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálatát idén is megtartotta felvilágosító programját a Hatvani Szent István Általános Olvass tovább...