Borsodnádasd Önkormányzata 2017. július 14-15-én tartotta a X. Molnárkalács fesztivált. Kormos Krisztián polgármester nyitotta meg pénteken az eseményt, majd a helyi Mű-vész-hely musical előadása következett nagy sikerrel.

Szombaton Bárczy Zoltán „Ide vésem fiam” című könyv bemutatójával kezdődött a program, majd ezt követték a helyi csoportok molnárkalács sütés-kóstolási lehetőséggel. Eközben nézhettük és hallhattuk a különféle műsorokat is.

Köszöntőt Riz Gábor Országgyűlési képviselő, Megyei fejlesztési biztos és Dr. Csonka-Tamás Eszter a Szellemi Kulturális Örökség igazgatója mondott, valamint riportot készített a későbbiekben a molnárkalács sütőkkel, így velünk is.

Alapszervezetünk különféle ízesítésekkel vett részt (fahéj, vanília, citrom és málnás) a sütésben.

Dr. Juhász Antal nőgyógyász főorvos is meglátogatta sátrunkat, és kezébe véve a sütővasat kipróbálta, hogy mennyire nehéz ez a munka.

A kisütött kalácsaink gyorsan fogytak. Du. 15 órától 20.30-ig sütöttünk, amíg a főműsor, a Csik zenekar élő koncertje el nem kezdődött.

A közös munka és együttlét a baráti társasággal jó hatással volt mindannyiunkra.

Cseh Istvánné, a Borsodnádasdi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Nemzeti Rákellenes Nap Egerben

Magyarországon 1993-óta minden április 10-én tartja a Magyar Rákellenes Liga a Nemzeti Rákellenes Napot. Az időpont kiválasztásának oka, hogy ezen a napon született dr. Dollinger Gyula sebész, az Országos Rákbizottság megalapítója. Ebben az évben az Olvass tovább...

Alapszervezetek

Mellvizsgálat lépésről lépésre – Egerben

Az Egri Alapszervezet mell önvizsgálat megtanulásának lehetőségét szervezi. Várják az érdeklődőket! Időpont: 2020. szeptember 8. kedd 13 óra Helyszín: Polgármesteri Hivatal Üvegterme Előadó: Tóthné Juhász Magdolna iskolai védőnő

Alapszervezetek

Kirándulás Nagyarra a Luby kastélyba

Ligatagjaink (31 fő) július 27-én borús időben gyülekeztek a Debreceni MÁV állomáson. Vonattal utaztunk Fehérgyarmatig. Kicsit hosszú volt az út, de jó hangulatban telt. Fehérgyarmaton eső fogadta a csapatot, de nem szegte kedvünket. Gyalog tettük Olvass tovább...