Kirándulás májusban

  1. május 27-ére kaptunk időpontot a Parlament látogatására, ahová polgármesterünk, Kormos Krisztián, valamint Riz Gábor országgyűlési képviselő segítségével kedvezményesen jutottunk be. Reggel 8 órakor indultunk Borsodnádasdról két busszal, olyan nagy volt az érdeklődés.

Budapesten a rakparton állt meg a busz, innét átsétáltunk a Lánchídon, és továbbmentünk a Várkert bazárba. Kirándulóink saját erejükhöz mérten sétálták végig a parkot, a várat és környékét.

D.u 15.45-re kellett a látogatási központban lennünk az Országház megtekintésére. Különleges látványban, érdekességben volt részünk. A csoport tagjai közül kevesen voltak, akik már jártak itt.

Kifáradva a kirándulástól, de élményekkel gazdagan értünk haza fél kilenc körül.

 

 

Drog, alkohol, dohányzás

Középiskolások

Az alkohol, drog és dohányzás elleni küzdelmet már iskolás korban célszerű elkezdeni. Ezért alapszervezetünk pénzügyese, Cseh Tamásné – aki a Széchenyi István Közgazdasági Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium (ismertebb nevén SZIKSZI) tanárnője – az előirt programunknak megfelelően az egyik osztályfőnöki óra anyagát e köré szervezte.

Osztályával, a 9/a osztállyal az egyik osztályfőnöki órán prezentációt készíttetett, elsősorban a droggal, de a dohányzással és alkohollal kapcsolatban is. A diákok nagyon kreatívak voltak, és tájékozottak, mert nagyon ügyesen összeállították programjukat.

Szó volt a drogok fajtáiról, hatásairól, veszélyeiről, a dohányzás és alkohol élettani hatásairól, a legveszélyesebb kábítószerekről.

Ügyességükért, jól informáltságukért bögréket kaptak tőlünk ajándékba. Az ő korosztályuknak alapvető fontosságú, hogy tisztában legyenek ezekkel az ismeretekkel.

Alkohol és dohányzás – Rajzok Gyermeknapon

  1. június 9-én tartotta a Móra Ferenc Általános Iskola az idei Gyereknapot, ahová minket is meghívtak. A téma a dohányzás és alkohol volt, amire a gyerekek rajzokat készítettek, mi pedig megjutalmaztuk őket a jól sikerült rajzokért.

A másik foglalkozás, amihez hozzájárultunk, zöldségfelismerés volt. A zöldségesben összevásároltunk többféle zöldségárut, – amiket kedvezményesen kaptunk – és az iskolába mentünk.

Egy hosszú asztalra kipakoltuk a zöldségeket, ahová kíváncsian jöttek a gyerekek, aztán elég gyorsan hozzáfogtak különféle figurákat készíteni, és nagyon élvezték. Volt sokféle szórakozásuk a gyereknap alkalmából, ezért meglepődtünk, hogy milyen érdeklődve kerestek minket is, és milyen élvezettel alkották műveiket.

Tulajdonképpen nekünk is örömet okozott a gyerekek lelkesedése, és az, hogy ennyivel is hozzájárulhattunk a gyereknaphoz, ugyanakkor az egészséges életmódra is rávezettük őket.

Iskolai ballagás

Volt más meglepetésben is részünk, mivel a végzős diákok egy szál virág kíséretében meghívták a helyi Rákellenes Ligát a ballagásukra. Így aztán a két végzős osztálynak laminált könyvjelzőt készítettünk a tarisznyájukba útravalónak. Ezzel próbáltunk nekik örömet szerezni, mivel ők is gondoltak ránk.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyöngyposta – Rózsaszentmártonban

A Rózsaszentmártoni Alapszervezet gyöngyfűzési akciója 2017.01.31-én volt, melynek során felhívtuk a figyelmet a szűrések fontosságára, egyben adójuk 1%-ának felajánlását is kértük az aláíróktól.  

Alapszervezetek

Kirándulás a Nyíregyházi Állatkertbe

A Hatvani  Alapszervezet 47  tagja  évről évre szebbnél szebb helyekre kirándul. Augusztus 13-án a Nyíregyházi Állatkertet látogattuk meg, ahol a sok látnivalónak köszönhetően szép élményeket gyűjtöttünk. Az Állatpark 5 km-re a várostól fekszik, a sóstói üdülőövezetben, Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Gyöngyösi Alapszervezet augusztusi beszámolója

Sétahajózás a Dunán Régóta dédelgetett vágyunk teljesült augusztus 24-én azzal, hogy sétahajózhattunk a Dunán. Autóbusszal érkeztünk Budapestre, majd a 2-es metróval utaztunk a Deák térig, majd innen egy kis városnéző sétával jutottunk el a Vigadó Olvass tovább...