A Magyar Rákellenes Liga Sárszentágotai Alapszervezete a Község Önkormányzata támogatásával rendezte meg Szent Ágota, az emlőbetegek védőszentje tiszteletére az V. Szent Ágota Napot.

A program motoros felvonulással vette kezdetét, majd a megnyitó során Sebestyén Zoltán polgármester és Siák Gáborné, a Magyar Rákellenes Liga Sárszentágotai Alapszervezetének elnöke köszöntötte a megjelenteket.
Siák Gáborné kiemelte: „Minden gyógyulási folyamatban, de egészségünk megőrzésében is különösen fontos szerepet játszik az önmagunkba és gyógyulási képességeinkbe vetett hit és bizalom. Mindannyian másként éljük meg örömeinket és szenvedéseinket egyaránt, de közös bennünk a bizakodás, az a hit, amivel Szent Ágotához fordulunk. Szánjuk a mai délutánt hitünk megélésére, annak a reménynek a kifejezésére, hogy az emlőbetegséggel küzdők nem maradnak magukra szenvedéseikben, aggodalmaikban.”
Spányi Antal megyéspüspök atya főpásztori kötelezettsége nem tette lehetővé, hogy részt vegyen az ünnepségen, ezért levélben juttatta el üzenetét az ünneplő közösséghez.

Bognár Károly helyi plébánossal együtt szentmisét mutatott be Mészáros János c. apát, helyettes esperes és Brückner Ákos Előd ciszterci szerzetes. A szentmisén közreműködött a sárszentágotai Csillagfürt Nyugdíjas Klub énekkara Sashalmi Györgyné vezetésével.

Szent Agáta kultusza Nápoly környékén címmel tartott előadást Horváth Zoltán György kiadóvezető, a Budapesti Műszaki Egyetem oktatója.

Jelen volt a Magyar Rákellenes Liga és a pusztaszabolcsi Napraforgó Klub zarándokcsoportja, dr. Göblyös Péter és dr. Simon Tamás professzor urak,  továbbá képviseltette magát az Országos Onkológiai Intézet dr. Kovács Eszter személyében.

A rendezvény egész időtartama alatt ingyenes szűrések igénybevételére volt lehetőség a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya egészségfejlesztőinek közreműködésével.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Vízitorna Hatvanban

A Hatvani Alapszervezet tagjai heti rendszerességgel, összesen 10 alkalommal vesznek részt az EFI által szervezett vízitornán.

Alapszervezetek

Jubileumi rendezvény Hajdúszoboszlón

2017.március 21-én, kedden 16 órakor jubileumi rendezvényt tart a Hajdúszoboszlói Alapszervezet a Hotel Délibáb Mirage rendezvénytermében. Kérjük, részvételi szándékát jelezze a szoboszlorakliga@gmail.com e-mail címen, vagy a +36 70 394 4858-as telefonszámon.