A MRL Siófoki Alapszervezetének 26 tagja 2017. jún. 2-án egy kedves meghívásnak tett eleget a Veszprémi kórházba.

Dr. Cselik Zsolt főorvos úr a 2016. szeptemberében siófokon tartott előadása után ugyanis meghívott bennünket a Veszprémi Kórház új Onkológiai Centrumába, ahol ő a vezető helyettes és a Sugárterápiás Osztály vezetője. Szakított időt fogadásunkra dr. Hornyák Lajos főorvos úr is, aki a Centrum és az Onkológiai Osztály vezetője is. Ketten mutatták be az ország legfiatalabb, a daganatos betegek kezelésére létrejött komplexumot, ahol szinte egyedülállóként minden kezelési mód egy helyen megtalálható.

Az épület gyönyörű, modern, európai színvonalú, a legújabb típusú gépekkel és felszerelésekkel ellátott, klimatizált. Tágas váróhelyek, a személyzet és a betegek részére is ebédlők, kiszolgáló helyiségek állnak rendelkezésre. Napi 90 beteget látnak el, ami igen megterhelő mindannyiuk számára. Azon dolgoznak, hogy a későbbiekben – bizonyítva a beteg létszám folyamatos emelkedését – új, onkológus orvosok, nővérek és nagyobb létszámú kisegítő személyzet újabb felvételeire kapjanak engedélyt.

Két, maximálisan a hivatásuknak élő, ember- és betegszerető onkológus orvost tisztelhetünk személyükben.

Nagyszerű felajánlásuknak, miszerint siófoki betegeket szívesen fogadnak, végtelenül örülünk és ezennel örömmel jelezzük mindenki felé. Boldogok vagyunk, hogy a Rákellenes Liga Siófoki Alapszervezete ebben közreműködött.

A program után Veszprémben kis városnézés és séta következett, majd hazaindultunk.

Felejthetetlen élményben volt részünk, a meghívást pedig nagyon köszönjük Cselik Zsolt főorvos úrnak.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

„Baráti vetélkedő” Hatvanban – Ez vagyok, és ezt teszem a rák ellen: A cselekvés éve

Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét kapcsán vetélkedőt szervezett 2019. január 24-én az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola 6. osztályos tanulói részére. Célunk: A tanulók figyelemfelhívása. Kiemelt feladatunk a tanulók egészségtudatos magatartásának fejlesztése Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kirándulás és sütés Mátrafüreden

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója Hosszabb túra helyett most (május 25-én, szerdán) a nyársalást választottuk, amire már régóta vágytunk! Programunk helyszínéül a mátrafüredi – padokkal, asztalokkal, esőbeállóval ellátott – kedvenc nyársaló helyünkre esett a választás a Olvass tovább...