A 2016-ban meghirdetett Encsi illetékességi területünkről kilenc óvoda jelezte részvételét. A hagymák minden óvodában külön-külön kerültek átadásra. Kóczai Klára egészségfejlesztő ismertette az óvodapedagógusokkal és a téma iránt érdeklődő szülőkkel a program lényegét, valamint dr. Kálovics Erzsébet osztályvezető bemutatta népegészségügyi osztályukat.

A program össze lett kötve az egészséges életvitel, egészséges életmódhoz kapcsolódóan a személyi higiénián belül kézmosás fontosságának érdekében interaktív foglalkozások tartásával valamennyi óvodában, a helyi igényeknek megfelelően/több alkalommal is.

  1. április hónapban került sor a kialakított virágoskertekről készült fotók bekérésére. Valamennyi óvodától megérkeztek a képek, folyamatában az elvégzett munkálatok sorrendjében.

A képekből kiállítás került megszervezésre, záró rendezvény helyszínén. Záró rendezvény helyszínéül az Encsi Csoda- Vár Óvoda és Bölcsőde került kiválasztásra, mint „Zöld Óvoda”, és mint Bázis Intézményt Abaújban.

A rendezvényen 44 gyermek volt jelen, és valamennyi intézményvezető, intézményenként 1-1 óvodapedagógus, és a fenntartó részéről is meghívást kapott hivatalvezetők is tiszteletüket tették, és megköszönték „Zöld” ajándékokkal a gondozási munkát a gyerekeknek.

A program része volt:

  • zene,
  • a Csoda- Vár Óvoda ünnepi megnyitó műsora/verssel, énekkel, körjátékkal/,
  • az óvoda intézményvezető helyettese bemutatta intézményüket, majd ismertette a környezetvédelem területén elért eddigi sikereiket,
  • ételkóstoló,
  • találós kérdések,
  • zöldség, gyógynövény bemutató,

Programunkat az oklevelek, és a megérdemelt jutalmak átadása zárta.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Nemzeti Rákellenes Nap –  Egerben

A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezet 2019. április 9-i rendezvényének résztvevői, a Nemzeti Rákellenes Napról való megemlékezést követően, meghallgathatták Kovács István megyei szűrési koordinátor előadását. Felhívta a  figyelmet a  Magyarországon működő szűrési lehetőségekre és arra, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Szűrési staféta 2015. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

2015. szeptember 1-30 között zajlottak a B.A.Z megyei Szűrési staféta lakossági programjai, ami a szűrővizsgálatokat népszerűsítette, a szűréseken történő megjelenési arány növelésére irányult. A cél érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya, a járási hivatalokkal, Olvass tovább...