A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálata az Európai Rákellenes Hét alkalmából

Vidám Úszóversenyt

szervezett a  Heves megyei Alapszervezetek tagjai részére 2017. május 27-én Hatvanban, a Markovits Kálmán uszodában.

Az Úszóversenyt megnyitották:

  • Horváth Richárd, Hatvan város polgármestere
  • Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke

Felhívásunkra öt alapszervezet jelezte részvételi szándékát. Négy korosztály sorakozott fel a rajtnál: 40-50, 51-60 és a 61-70, 70…. év felettiek. Külön úsztak a hölgyek és urak.

Évek óta részt vesz a versenyünkön és együtt úszik betegeivel, dr. Nagy Emese a hatvani kórház onkológusa! Köszönjük szépen,n agy megtiszteltetés számunkra!

Nemcsak a betegségben átesett és gyógyulófélben lévő betegek úsztak, hanem családtagjaik is büszkén részt vettek a versenyen.

A daganatos betegeknek szükségük van a mozgásra, örömteli együttlétre betegtársaikkal, barátaikkal, ezért is  volt fontos számunkra ez a nap.

Célkitűzésünk minél több ilyen programot szervezni, mint ahogy tettük eddig is – tornázunk minden héten, alkalomszerűen kerékpározunk, gyalogtúrázunk – betegségből gyógyultak és családtagok, barátok!

Az Úszóversenyt jövőre is meg szeretnénk rendezni, fiatalok bevonásával!

48 fő részvevő vett részt a versenyen, bízom benne, hogy jövőre még többen leszünk!

Lazányi Jánosné elnök

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Hát van még mit tenni! – Tabi rózsaszín rendezvény

„Ha rákról van szó, az emberek a hepiendet szeretik hallani, nem az unalmas részleteket.” /Colleen Oakley/ Hogy minél Többünknek legyen hepiend , sokszor kell beszélnünk az „unalmas” részletekről is. Ezért rendezte Tabon is a Mellrák Elleni Olvass tovább...

Alapszervezetek

10 év tapasztalatai a mammográfiás szűrésben

2015. szept. 14-én a MRL Siófoki Alapszervezete előadás megtartására hívta dr. Kander Klára Főorvos Asszonyt, aki a Kaposvár Kaposi Mór Kórház Komplex Mammográfiás Központjában dolgozik. “10 év tapasztalatai a mammográfiás szűrésben” címmel tartott nagysikerű előadást. Olvass tovább...

Alapszervezetek

Siófoki kirándulás

A Hatvani Alapszervezet beszámolója A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének néhány tagja július 7-én Siófokra látogatott el. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, nem volt túl meleg, de pont alkalmas a balatoni sétahajózásra. Közel egy Olvass tovább...