A Rákellenes Liga Siófoki Alapszervezete meghívására 2017. május 12-én Siófokra érkezett előadás megtartására Dr. Kelemen Péter, az Országos Onkológiai Intézet főorvosa.

Előadásának címe az Onkoplasztikus emlősebészet volt, amely magába foglalja a mellműtött nők műtét utáni helyreállító sebészeti beavatkozásait. Az ilyen típusú műtéteket hazánkban intenzívebben az utolsó 4 évben végzik Budapesten és bizony nagy igény van rá. Évente többezer nő esik át ugyanis  melldaganat miatt műtéten, s nem mindegy, hogyan folytathatják életüket a beavatkozás után.

Főorvos úr igen részletesen, sok ábrával és fényképfelvétellel illusztrálta mondanivalóját, amit nagy érdeklődéssel hallgattunk. Hiánypótló előadásából nagyon sokat tanultunk, amit igény esetén meg kívánunk osztani az érdeklődőkkel.

Nagyon köszönjük és igen nagyra értékeljük, hogy sokrétű elfoglaltsága mellett is szakított időt arra, hogy Siófokon bemutassa az e területen folyó műtéti eljárásokat.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyöngyösi Alapszervezet – januári programokról beszámoló

2024.01.17. – 01.18. Túra, Budapest Borús időben túráztunk Pálosvörösmarton. Közben esett a hó is, havas eső is. Minket az időjárás nem tud megállítani. Az útvonalunk: Pálosvörösmart-Pálosok útja-Benehát- Mátrafüred patakpart. Nagyon szép útvonal. Másnap Budapestre utaztunk. Megnéztük Olvass tovább...

Alapszervezetek

Pályázati felhívás infografika készítésére – a B.A.Z. megyei 5-8. osztályosok részére

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály és a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezet és Segítő Szolgálat a Nemzeti Rákellenes Naphoz kapcsolódóan pályázatot hirdet Infografika készítésére 5-8. osztályos diákok számára.    

Alapszervezetek

Testi-lelki feltöltődés Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhelyen

A MRL Salgótarjáni Alapszervezete autóbuszos utat szervezett tagjainak 2022. április 5-én a Kegyhelyre. Különleges élményt kaptak a résztvevők, hiszen a kegyhely történetét, a csodás gyógyulásokat, a bazilika minort és annak környezetét a kegyhelyigazgató, Orosz A. Olvass tovább...