A Nézőpontváltó Egyesület, amelynek fő tevékenysége a rákellenes egészségfejlesztés, forgatókönyvíró pályázatot ír ki Simó-Sári: Életrevaló című könyvének színpadi adaptációjához.

A feldolgozandó mű szinopszisa:

Az Életrevaló egy Hamupipőke keretbe oltott Nóra történet.
Egy női öntudatra ébredés története, amit egy párkapcsolat, annak válsága, és egy betegség vált ki.
Az alig húsz éves főszereplőt, Vivient, a gyönyörű és szerény anyagi körülmények között élő lányt beválogatják egy országos szépségversenybe, aminek megnyeri a különdíját, és ráadásként elnyeri a zsűriben ülő egyik híres világsztár, Rippel Ferenc artista szívét.

Innen indul a legendás, a média által is hájpolt szerelmi történet, amelynek csavarja, hogy genetikai örökségre aktiválódik, Vivien petefészekrákban megbetegszik, amelyből Feri hathatós támogatásával meggyógyul. Összeházasodnak, majd a nagynénje általi petesejt donációval gyermekük születik, de végül az ismételt, a betegség előtti kapcsolatban már jelenlévő, megoldhatatlan problémák hatására Vivien öntudatra ébred, fogja az alig kétéves kisfiát, elköltözik a luxusból, és elválnak.

A betegség során Viviennel minden megtörténik, amivel a trendi magazinok riogatják a nőket és általában a krónikus betegeket: csalók és sarlatánok karmai közé kerülnek, végeznek rajta szelleműzést, kigúnyolják orvosok, műhiba történik. Mivel a petefészek eltávolító műtét miatt a gyermekáldás sem jön automatikusan, ezért a leglehetetlenebbnek tűnő dolgokkal is próbálkoznak (pl. édesanya önszeminációja), amíg Vivien Czeizel tanár úr ajánlásával eljut abba az intézetbe, ahol hozzásegítik, hogy végre babát érezhessen a szíve alatt.

 

A forgatókönyv alapjául szolgáló könyv az eredeti ár (2990.-) egyharmadáért megrendelhető a nezopontvalto@gmail.com ímél címen 2017. június 30-ig.

Forgatókönyvek beérkezési határideje: 2017. július 15.

A pályázatokat a beérkezés sorrendjében bírálja el a zsűri.

Fődíj: a nyertes forgatókönyv alapján kerül színre az Életrevaló.

 

A pályázatokat – forgatókönyveket – a nezopontvalto@gmail.com ímél címre várjuk, ahol további információkkal is rendelkezésre állunk.

Honlap: www.nezopontvalto.hu

Kategóriák: Pályázat

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Pályázati felhívás infografika készítésére – a B.A.Z. megyei 5-8. osztályosok részére

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály és a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezet és Segítő Szolgálat a Nemzeti Rákellenes Naphoz kapcsolódóan pályázatot hirdet Infografika készítésére 5-8. osztályos diákok számára.    

Alapszervezetek

Ön választ, mi segítünk – Tesco pályázat

2020-0-23 A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálata 2019 októberében meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” program hetedik fordulójában pályázott. Megnyertük és március 17-én átvehettük immár második alkalommal a 400 000 Ft-os fődíjat! Alapszervezetünk Olvass tovább...

Alapszervezetek

Mézeskalács város építés Gödöllőn

Kedves Tagjaink! Kedves Követőink!   Hagyományosan, immár negyedik alkalommal indítjuk útjára a gödöllői MÉZESKALÁCSVÁROS építésének jótékonysági eseményét! A Covid helyzethez igazítva, ONLINE üzemmódban várjuk a lelkes alkotóink jelentkezését, hogy alkotásaikkal ismét széppé varázsoljuk a Dózsa György Olvass tovább...