Ságújfalu polgármestere felkérésére a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete  ötödik alkalommal szervezett egészségnapot 2017. április 28-án a falu lakóinak.

A köszöntők és a tanulók zenés-táncos műsora után a regisztrált száztizenöt főnek lehetősége volt részt venni állapotfelmérésen, szájüregi, bőrgyógyászati, méhnyakszűrésen, egészségtotót, diabetes kockázati felmérést tölthettek ki, a szűrésekkel és a kockázati felméréssel kapcsolatban írásos és szóbeli felvilágosítást kaphattak.

A falu általános iskolájának hetedik és nyolcadik osztályos diákjai felvilágosító előadáson vettek részt a rák kockázati tényezőiről, a szűrések és önvizsgálat jelentőségéről, megismerhették az emlő és a here önvizsgálat technikáját.

Az eseményt a tanulók részére „(A)mit tehetek egészségem megőrzése érdekében” címmel meghirdetett rajzverseny díjazással egybekötött eredményhirdetése, majd a hölgyek számára indított „Lehet finom, ami egészséges” süteményverseny zsűrizése és díjazása zárta.

Mivel igen hátrányos helyzetű területről van szó, tagjaink gyűjtést végeztek és a megjelentek az összegyűjtött 35 zsák ruhaneműből választhattak.

A jó hangulatú és hasznos délelőttöt a polgármester úr invitálására finom ebéddel fejeztük be.

Köszönet a vendéglátók kedvességéért és a finom ebédért!

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

30 éves szabadon – rendezvény Hatvanban

A Hatvani Alapszervezet beszámolója A Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége által kezdeményezett és támogatott ” 30 éve szabadon ” című rendezvényre a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet vezetője is meghívást kapott a rendezvényre. Az 1989/1990 Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Hatvani Alapszervezet Karácsonyi ünnepsége

Időpont: 2023. december 15. A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének évvégi ünnepségén kedves karácsonyi dallamokkal hangolódtunk a közelgő ünnepekre. Sikeres évet zártunk, sok szép programot szerveztünk tagjainknak. Sokat kirándultunk, felvilágosító előadásokat tartottunk rendezvényeinken, iskolákban, ingyenes Olvass tovább...

Alapszervezetek

Mi történt Gyöngyösön szeptemberben?

A hónap első napján csodálatos időt töltöttünk el Gyöngyössolymoson, örökös fotósunk Borsi Laci tagtársunknál. Egy kiadós egészségügyi séta után finom bográcsgulyást főztünk közösen, ahol a főszakács Báriné Erzsike társunk volt, majd a kalóriát vidám táncolással Olvass tovább...