2017.április 25-én orvos-beteg találkozót tartottunk, vendégünk voltak dr. Lakatos Veronika és dr. Szóta Judit főorvos asszonyok.

Szlogenünk: Jön a nyár, ne adj esélyt a bőrráknak!

A nyári szezon közeledtével nem árt egy kicsit jobban odafigyelni a testünkre.

DrLakatos Veronika  bőr-és nemigyógyász, kozmetológus főorvos asszony előadásában szólt a bőrdaganatok kialakulásáról, kezelési lehetőségekről, az anyajegyekről, vírusos szemölcsökről, a nemi úton terjedő betegségekről, CLAMYDIA, HPV szűrésekről, a kullancs elleni védőoltásról az önvizsgálatok fontosságáról. Felhívta a figyelmünket, hogyha olyan anyajegyet észlelünk, aminek megváltozott az alakja, színe, vérzik vagy viszket, ne várjunk vele, azonnal forduljunk orvoshoz. A korai felismerés esetén a bőrrák műtéti úton gyógyítható, kezelhető, csak a nagyon elhanyagolt esetben válhat agresszívvé. Főorvos asszony szerint ezét sem árt sokszor hangsúlyozni, hogy módjával napozzunk, időben forduljunk orvoshoz: a korai felismerés életet menthet. Az előadását bőrdaganat szűrés követte.

Dr. Szóta Judit onkológus főorvos asszony tájékoztatója után kötetlen beszélgetésre került sor (kérdezz-felelek). Szó volt többek között a bőr- és egyéb daganatok onkológia kezelési lehetőségeiről (mellékhatásairól), az onkológiai team munkájáról, PET CT.

Köszönjük ezt a délutánt a főorvos asszonyoknak. Tartalmas, jó hangulatú beszélgetésen vehettünk részt.

Köszönjük a PR MED Egészségháznak és a Szabó Lőrincz könyvtárnak a támogatását.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Mozdulj velünk! – Pusztaszabolcson

Mozdulj velünk 2017. április 8-án 10 órától a pusztaszabolcsi Művelődési Ház udvarán. A Nemzeti Rákellenes Nap alkalmából Lieber Tünde aerobik oktató vezeti a mozgást. Mindenkit szeretettel várunk!

Alapszervezetek

Gyűjtjük a kilométereket Gyöngyösön is!

Két tagunk, Éliás Lászlóné és Bársony Józsefné tejesítése ezidáig 32 km túra, 37 km síelés.

Alapszervezetek

XVI. Családbarát Donornap Egerben

Június 20-án a TV Eger és a Magyar Vöröskereszt Heve Megyei Szervezete XVI. alkalommal rendezte meg Egerben, a Családbarát Donornapot. Koncerttel, gyermek foglalkozásokkal, véradással, PSA szűréssel, vércukor méréssel, szív állapot méréssel várták a szervezők a Olvass tovább...