2016 őszén a Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával közösen nyolcadik alkalommal indítottuk el a „Kertész leszek…” elnevezésű környezet-egészségügyi pályázatunkat.

Célja: a fenntartható fejlődés érdekében a gyermekek környezettudatos magatartásra nevelése, aktív részvételükkel virágoskert kialakítása az óvodában, bevonásuk a növények gondozásába.

Ősszel a program indításaként a kertek kialakításához Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata által biztosított virághagymákat osztottuk ki. Újításként az óvodákhoz közel, (könnyebben elérhető mód miatt), a járási népegészségügyi osztályok munkatársainak a segítségével történt a virághagymák kiosztása, amit a helyben megtartott, egészségfejlesztéssel kapcsolatos előadással kötöttünk egybe.

B.-A.-Z megyéből több mint 50 óvoda jelentkezett A kertnek fantázia nevet  kellett adni, a kertépítés lépéseit folyamatosan nyomon kellett követni, fényképekkel dokumentálni (ősztől-tavaszig).

A záró rendezvényekre járásonként kerül sor. Az első díjátadóra 2017.április 21-én az Edelényi Járási Hivatalban került sor. A pályázatok értékelését MRL tájékoztató követte a  2017. évi feladatokról, az ”A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen” programunkról.

Az Edelényi Járásból 14 óvoda pályázott, ebből 3+1 óvodát díjaztunk. Minden résztvevő óvodának gratulálunk.

Virág Judit
MRL Segítő Szolgálat vezető

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Egy nap a nőkért

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya figyelemfelkeltő sétát és programot szervez az emlőrák és méhnyakrák elleni harc jegyében, melyre tisztelettel meghívjuk Önt a barátaival, munkatársaival együtt. Az esemény Olvass tovább...

Egyéb

Élj Füst nélkül!

Gyermekrajz kiállítás Debrecenben