A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2017. április 7-én szakmai továbbképzést szervezett a Szent Lázár Megyei Kórház Konferenciatermében. A programon a szervezet önkéntesei és tagjai vettek részt 22-en valamint a Kanizsai Dorottya Szakközépiskola tanulói közül szakoktatójuk vezetésével 35-en.

A rendezvény célja az volt, hogy önkénteseink tájékozottak, naprakészek legyenek, hogy az érintetteknek, hozzátartozóiknak és a hozzájuk forduló érdeklődőknek hiteles információt tudjanak adni.

Az elnöki köszöntő és bevezető gondolatok után először Dr. Ottmár Piroska háziorvos a fájdalomcsillapítás fontosságáról, lehetőségeiről, módjairól, Strommer Pálné a MRL elnökségi tagja, a Lelkisegély Szolgálat vezetője a MRL szerepéről, az önkéntes munka területeiről, a segítő beszélgetés technikájáról, Katkó Orsolya a Népegészségügyi Főosztály munkatársa a rák kialakulásáról, az önvizsgálatok és szűrések fajtáiról, jelentőségéről, Bialkó Tímea a Népegészségügyi Főosztály munkatársa a daganatos betegek táplálkozásáról, a táplálék kiegészítőkről tartott vetítettképes előadást.

Az ebédszünetet követően az Anita bolt vezetője Pintér Dóra és munkatársa Szászné Kupcsulik Ágnes  tartottak gyógyászati segédeszközökből termékbemutatót és ismertetőt.

Az előadások után és alatt mód volt kérdések felvetésére, megvitatására is.

Befejezésként Kreicsi Mária, beszámolt a jelenlévőknek a 2017. április 3-án tartott „Szervezett mammográfiás emlőszűrés és az emlőrák korszerű diagnosztikája” című továbbképzésen a mammográfiás szűréssel kapcsolatban elhangzott információkról, és összefoglalta a segítő munka során betartandó és követendő irányelveket.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Emléktábla avatás Monspart Sarolta emlékére

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet OGYIK természetjáró tagjai is részt vettek 2023. április 24-én a Monspart Sarolta halálának 2. évfordulójára rendezett megemlékezésen a Normafánál. Emlékére emlékfát ültettünk, emléktáblát avattunk, majd közös sétán és futáson Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyalogolj, sétálj velünk Debrecenben

2020-06-16 Tovább folytatódott a Gyalogolj, sétálj velünk program. Május 25-én második alkalommal kevesebben gyűltünk össze, mint 18-án, lehet, hogy az eső előrejelzés riasztotta el a többieket. A szokott úton haladva útközben beszélgettünk, kicseréltük tapasztalatainkat a Olvass tovább...

Alapszervezetek

A cselekvés éve – Rákellenes Világnap Hatvanban

Ez vagyok, és ezt teszem a rák ellen: A cselekvés éve! A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat 2019. február 15-én tartotta10. alkalommal RÁKELLENES  VILÁGNAP rendezvényét a Grassalkovich Művelődés Házban. Az első Rákellenes Világkongresszust Olvass tovább...