A méhnyakrák előfordulása, kialakulása címmel, figyelemfelhívó rendezvényt szervezett a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete és a Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya az Egri Eszterházy Károly Egyetemen.

Dr. Héjja – Nagy Katalin intézetigazgató megnyitója után a diákok meghallgathatták Dr. Rozs László szülész, nőgyógyász előadását  a méhnyakrák  előfordulásáról, kialakulásáról, tüneteiről, kezeléséről, gyógyításáról, valamint a HPV elleni védőoltás lehetőségéről.

Az előadás befejezése után Fürné Mosoni Anita mesteroktató vezetésével a jelenlévők közös beszélgetése, a méhnyakrák témában, nagy érdeklődéssel  zajlott. A diákok kérdéseire válaszoltak  a jelenlévő orvosok valamint az Egri Alapszervezet jelenlévő vezetői.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyöngyfűzéssel a megelőzésért Salgótarjánban

Az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét alkalmából Salgótarjánban tizedik alkalommal szerveződött figyelemfelkeltő program a Mályvavirág Alapítvány felhívására. Az idei kampány a „Gyöngyőrzők” szlogent kapta. A Salgótarjáni Mályvavirág Pont 2023. január 23-án a Kult Pont Kávézóban szervezett Olvass tovább...

Alapszervezetek

Ünnepi taggyűlés Gyöngyösön

Megtartottuk az év utolsó taggyűlését december 11-én, amely ünnepélyesre és igen hangulatosra sikeredett. A rendezvény sikeréhez a meghívott vendégeink is hozzájárultak. Köszönjük nekik. Az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulói előadásukkal emelték az Olvass tovább...