2017.január 23-án tartottuk a XI. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét keretében szervezett programunkat. 12.30 órától a felső tagozat 7-8-ik osztályos tanulói jöttek el a Móra Ferenc Általános Iskolából a Közösségi Ház és Könyvtár nagytermébe, ahol előadásokat hallgattak, részt vettek gyöngyfűzésben és képek színezésében.

Délután 16 órától a felnőttek részére szerveződött program. A tervezett Őszirózsák nyugdíjas csoport vidám nótái helyett egy alkalomhoz illőbb verset mondott egyik ligatagunk – a diákok buszbalesetének országos gyásza miatt – és gyertyát gyújtottunk értük.

Az előadás megnyitása után (Cseh Istvánné Magyar Rákellenes Liga Borsodnádasdi Alapszervezet és Szabó Edit népegészségügyi koordinátor Alapellátás-fejlesztési Modellprogram) következtek az előadások.

  • Benkő Gábor háziorvos: A rákról általában
  • Juhász Antal szülész-nőgyógyász főorvos: A nőgyógyászati méhnyakszűrés és HPV megelőzés
  • Hegedűs Zsuzsanna háziorvos: A mellrák
  • Végül rövidfilmet vetítettünk: Daganatos betegek vérszegénységének kezelése címmel.

Közben folyt a gyöngyfűzés és az óriás színezőn mindenki festett egy-egy motívumot.

Az előadás végén társszervezőnk – Alapellátás-fejlesztési Modellprogram – egészséges falatokkal kínálta a résztvevőket.

Az előadásokon összesen 48 fő diák és 52 fő felnőtt vett részt.

Cseh Istvánné
Borsodnádasdi Alapszervezet

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Civilek együttműködése Salgótarján adventi koszorújának elkészítésében

2019-11-27 Salgótarján civil szervezetei 2019. november 27-én saját kezűleg készítették el a város adventi koszorújának díszeit, amelyben a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet önkéntesei is részt vettek.

Alapszervezetek

“Maradjunk a kaptafánál” – Holisztikus Látásmód a Gyógypedagógiában

A Szekszárdi Alapszervezet beszámolója A szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központ Csatár termében került megrendezésre május 24-én a . “Maradjunk a kaptafánál” Holisztikus Látásmód a Gyógypedagógiában című előadás. Felkért előadónk: Rácz–Biller Judit gyógypedagógus Előadásában részletesen szólt Olvass tovább...

Alapszervezetek

Adomány a Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai-Hospice Osztály betegeinek

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete a Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai Osztályán 2011. áprilisa óta működtet információs/segítő szolgálatot képzett önkénteseivel. Étkezési-életmódbeli tanácsokkal látják el a hozzájuk fordulókat, ingyenes kiadványokat juttatnak nekik a betegségükkel kapcsolatban, Olvass tovább...