Szeretettel gratulálunk
Lazányi Magdinak,
a Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat vezetőjének
a Polgármesteri Díszoklevélhez!

Lazányi Jánosné, Magdi 2005-ben került kapcsolatba a Magyar Rákellenes Ligával. Betegsége alatt találkozott egy önkéntes segítővel, ő indította el azon az úton, amelyen ma már otthonosan jár.

Megszámlálhatatlanul sok daganatos betegnek és hozzátartozójának segített, hogy van remény a betegség diagnózisa után is. Meghallgatja félelmeiket, sok hasznos információval látja el őket, s ami talán ennél is több, közösséget biztosít számukra. A Hatvani Segítő Szolgálat ajtaja 1o éve áll nyitva, hogy senkinek se kelljen Hatvanban és környékén egyedül birkóznia ezzel a betegséggel.

Kollégái szerint nem lehet tőle olyat kérni, amit hamarosan ne teljesítene. Folyamatosan töri a fejét, hogyan tehetné még színesebbé Hatvanban a betegek életét. Előadásokat, klubokat szervez, kirándulni járnak, gondol a szociálisan nehéz helyzetbe kerültekre, a betegség okozta stresszel nehezebben boldogulókra és azokra is, akik nőiességüket vélték elveszteni. Farsangkor vidám délutánt töltenek együtt, ahol senki se szomorú, és a bensőséges karácsonyi ünneplés se marad el soha.

Segíti a Magyar Rákellenes Liga Heves megyei alapszervezeteinek munkáját, kétévente önkéntesképzést szervez, hogy minél többen, hozzáértéssel vegyenek részt a segítő munkában.

Gondja van a fiatalokra is, hogy egészségesen nőjenek fel, tegyék meg azt, ami rajtuk múlik, hogy elkerülhessék ezt a betegséget.

Példaértékű a kapcsolata a hatvani onkológus főorvossal, dr. Nagy Emesével, a hatvani kórház vezetőségével, a hatvani önkormányzattal, a Hatvan TV-vel, az ANTSZ-szel is.

A Magyar Rákellenes Liga 2013-ban „ A daganatos betegekért” ezüst gyűrűvel tüntette ki szolgálatáért.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Közgyűlés Kerekharaszton

A Kerekharaszti Alapszervezet 2020. február 24-én tartotta az éves közgyűlését. A közgyűlésen elfogadtuk a 2019-es év pénzügyi beszámolóját és megvitattuk a 2020-as év tervezett programjait. Luklíder Jánosné az alapszervezet elnöke

Alapszervezetek

Kreatív klubfoglalkozás

Kreatív klubfoglalkozás 4. Időpnt: 2018. szeptember 12. Vezeti: Poórné Mike Éva  A hatvani Segítő Szolgálat kreatív klubfoglalkozásán rózsákkal díszített asztali díszt készítettünk! Az asztalunk dísze lesz otthon. Szorgos kezek ügyeskedtek, közben vidáman cseverésztünk.

Alapszervezetek

Tegyünk mozgással az egészségünkért Nőnapon is!

Rendhagyó nőnapi programot szervezett a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete: túrára invitálta az érdeklődőket. A szervezéskor még nem gondoltuk, hogy szürke, ködös, esős március 8-a lesz. Ennek ellenére ötvenhatan indultunk a túrára a Balassi Bálint Olvass tovább...