2016. december 07-én szerveztük “A hagyományos kínai orvoslás” című előadásunkat.

Előadó: Dr. Armen Tetevoszján – Leningrádban végzett, Szekszárdon élő orvos
Helszín: Babits Mihály Kulturális Központ Csatár terem
Résztvevők: 68 fő

Az előadó az rendezvény elején leszögezte, hogy nem természetgyógyászatról lesz szó és nem lesz szó hagyományos népi gyógymódok felsorolásáról sem.

Kifejtette a két orvoslás közötti különbséget. A kínai hagyományos orvoslásban az emberek rendszeresen felkeresik saját orvosukat, akkor is, ha makkegészségesek, ellentétben a fejlett Nyugat-Európai országokkal – beleértve Magyarországot is – ahol csak akkor fordulunk orvoshoz, amikor már nagyon betegek vagyunk. Humorosan beszélt a belső szervek funkciójáról és azok egymásra gyakorolt kölcsönhatásáról.

A rendezvény végén olyan kérdéseket tettek föl a hallgatók, amelyeknek  megválaszolására nem vállalkozott, hanem a saját orvosához irányította a kérdezőt.

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Sportolj, mozogj, így nagyobb eséllyel megúszhatod!

2020-07-13 A Magyar Rákellenes Liga elnöke, Rozványi Balázs 2018-ban meghirdette az ÖRÖKMOZGÓK programot, amelynek a Salgótarjáni Alapszervezet a kezdetek óta lelkes követője, részese. Idén július 4-12. között az „Örökmozgók Hetében” a Tarjáni Szabadidősport Egyesülettel közösen Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gödöllői Belvárosi Napok

Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete Helyszín: Gödöllő Alsó park, Civil utca Időpont: 2019. szeptember 07. Nagyon nagy örömünkre szolgál, hogy immáron második alkalommal vehetünk részt városunkban megrendezésre kerülő Belvárosi Napokon. A Civil utca nyújt teret Olvass tovább...