A Debreceni Segítő Szolgálat támogatásával egy betegcsoport alakult Kabán, akik a tavaly elhunyt Papp Mariann munkáját kívánják folytatni. Ezt a feladatot Bálint Zoltánné Ibi vállalta fel. A csoport nyár vége felé megalakult, havonta tartunk foglalkozásokat. Az ismerkedést dietetikus előadása követte, majd az októberi emlőrák elleni küzdelem hónapja alkalmából előadással, műsorral egybekötött rózsaszín sétát tartottunk november 3-án.

Szegi Emma polgármester asszony köszöntője után a Liga Központjából Strommer Szilvi tartott előadást a betegklub jelentőségéről, majd Lazányi Jánosné, a Hatvani Segítő Szolgálat vezetője beszélt arról és biztatta a kabaiakat, hogy a betegség után is van ÉLET.

Szakmai előadást dr. Szénási György, a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház nőgyógyász-onkológusa, a Berettyóújfalui Alapszervezet elnöke tartott az emlő önvizsgálatáról, szűrési lehetőségekről.

Ezt követően a Mennykő Néptáncegyüttes Köves csoportja Sári Melinda és Borbély László vezetésével adta elő műsorát.

A séta előtt Laczi Ervin énekelt, majd a lufikkal elindultuk a sétára.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Októberi programajánló – Hatvan

Hatvani Segítő Szolgálat: Figyelemfelhívó séta a mellrák ellen! – Előadások és séta a város főutcáján! Közös szervezés az Alapszervezettel! Időpont: 2016. október 14. péntek, 14 óra Helyszín: Grassalkovich Művelődési Ház, Hatvan, Kossuth tér 24. Stresszoldó csoportfoglalkozás: 2/2. Időpont: Olvass tovább...

Alapszervezetek

Séta, gyaloglás a Nagyerdőben, Debrecenben

2020-05-19 Boros Eszter, a Segítő Szolgálat vezetője meghívta a Liga tagjait, hogy gyalogoljunk együtt május 18-án. 9 órakor két hónap karantén után 14 fő gyűlt össze a Klinika villamos megállónál, hogy részt vegyen a sétán. Olvass tovább...