Első alkalommal szervezték meg 2016. október 15-én a szlovákiai Gútán a rózsaszín sétát a mellrák elleni harc jegyében, az országhatáron átnyúlva. A rendezvény főszervezője és védnöke dr. Németh Iveta volt. Beszédében kiemelte, hogy ezt a kezdeményezést Gúta testvérvárosából, Mezőberényből hozta, erősítve így is az összetartást és a közös célokat. Hangsúlyozta, hogy a betegség sikeres legyőzéséhez fontos a megelőzés, az egészséges életmód, testünk karbantartása, de ugyanolyan fontos az embertársainkkal szembeni nyitottság, a szeretet és a mosoly. A rendezvényt jelenlétével megtisztelte és köszöntötte Horváth Árpád, Gúta Város polgármestere. A betegség kialakulásáról, tüneteiről és sikeres kezeléséről  dr. Viola Miklós sebész szakorvos és dr. Juhász Melina szakorvos tartottak rövid előadást. A Magyar Rákellenes Liga képviseletében Lusztig Ildikó hangsúlyozta a figyelemfelkeltő séták fontosságát. Tájékoztató anyaggal és szakkönyvekkel ajándékozta meg a városi könyvtárat.

A rendezvény házigazdája Csóka Regina volt. Az előadásokat és a köszöntőket színesítve fellépett a Szamballi tánccsoport. Keszeli Szabó Márta és Rigó Jenő  zenés összeállítása kedves pillanatokat és nagyon szép zenei élményt nyújtott a jelenlévők számára.

A rózsaszín szalagocskák a hosszú közös szalagon vitték az egyéni kívánságokat az égiek felé és a közel 400 lufi felengedése jelképezte a betegség elengedését.

Este hat órától a Római Katolikus Templomban megemlékező szentmisén imádkoztak a mellrákban elhunytakért és szenvedőkért.

A közös sétán és a rendezvényen nemcsak gútaiak, de a környékbeli települések lakosai is részt vettek. Elkezdődött  valami nagyon fontos ezen a napon  az összetartozást jelképezve, amit folytatni kell figyelemfelkeltő séták, szakelőadások, beszélgetések formájában közösen ma, a holnapért.

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Lemondás az elnöki tisztségről

Prof. dr. Simon Tamás, a Magyar Rákellenes Liga elnöke az október 29-ei elnökségi ülésen bejelentette, hogy 2015. november 30-ai dátummal lemond elnöki tisztségéről. Ezt a döntését egészségi állapota miatt hozta meg. Egészségi állapota mozgásában korlátozza, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Orchidea egészségnap Egerben szűrésekkel

A MRL Egri Alapszervezete várja az érdeklődőket az Orchidea egészségnapon, ahol szűrésekre is lehetőség van: PSA, vércukor, testzsír, vérnyomás, koleszterin, CO mérés. Az egészségnapot a Keviko Prevenció Védőnői Szolgáltató Kft. szervezi. A szűrések ingyenesek. Helyszín: Olvass tovább...

Alapszervezetek

 Beszámoló a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezet 2019. éves tevékenységéről

A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete, 2006-os megalakulása óta aktívan vesz részt a rák elleni küzdelemben. Havonta széleskörű előadásokat, évente többször szűréseket szervez az egészségmegőrzés és a rák korai felismerése érdekében. A 2019-es évben 16 Olvass tovább...