Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete 2016. október 14-én, immár nyolcadik éve rendezi meg figyelemfelhívó rendezvényét és sétáját.

Az  időjárás is kegyes volt hozzánk, szép napsütéses időben sokan csatlakoztak hozzánk!

Önkéntes kis csapatunk a szépen feldíszített  Grassalkovich Művelődési Házban várta a rendezvényre a MRL Heves megyei alapszervezeteitől és városunkból érkező vendégeket. De köszöntöttünk Budapestről, Salgótarjánból érkező vendégeket is.

Örömmel számolhatok be, hogy idén városunk általános iskoláinak tanulói is szép számmal jelen voltak rendezvényünkön!

Program:

  • Az 5. Kórus, az 5. számú Általános Iskola énekkara látványos megnyitó műsora.
  • Lestyán Balázs, Hatvan város alpolgármestere köszöntötte a megjelent vendégeket.
  • Strommer Pálné, a Magyar Rákellenes Liga munkatársa a Liga nevében megnyitotta a rendezvényt.
  • Dr. Nagy Emese onkológus főorvos „Mellrák után is van élet” címmel tartott előadást.
  • Dr. Edelényi Zsuzsanna járási tisztifőorvos  „Fókuszban a méhnyak- és a vastagbélszűrés” címmel tartott előadást.
  • Schmidtné Tóth Edit, az Egészségfejlesztő Iroda szakmai vezetője előadásában bemutatta sz Egészségfejlesztő Iroda tevékenységét.

A rendezvény végén a több mint százötven résztvevő átsétált a városon, majd a Meszlényi-híd tövében létesült tó partjáról egyszerre engedtek el az ég felé sok-sok rózsaszín léggömböt.

Köszönetet szeretnék mondani Hatvan város önkormányzatának, a Grassalkovich Művelődési Ház igazgatójának, a Hatvani Takarékszövetkezetnek, a Zombori Kft-nek a rendezvényünk lebonyolításához nyújtott anyagi segítségért!

140 fő volt jelen a rendezvényen.

Lazányi Jánosné elnök

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

ÁLLATI JÓ EGÉSZSÉG, AVAGY HOGYAN NE ÉREZZÜK MAGUNKAT „KUTYÁUL – beszámoló

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet meghívására „ÁLLATI JÓ EGÉSZSÉG, AVAGY HOGYAN NE ÉREZZÜK MAGUNKAT „KUTYÁUL”? – A betegségek és megelőzésük az állatlélektan és a homeopátiás gyógyítás tükrében címmel előadást tartott az alapszervezet tagsága és meghívott Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat 2020. szeptemberi programja

Mit tegyünk és mit ne a háztartási baleset elkerüléséért: Interaktív előadás a közlekedésbiztonságról nem  csak  időseknek Időpont: 2020. szeptember 3. csütörtök 14 óra Vezeti: Báki Istvánné Vezető asszisztens,az ország első női gipszmestere Helyszín: Hatvani Segítő Olvass tovább...

Alapszervezetek

Az öngyógyító technika: a Gy36-os Zusanli pont

A MRL Salgótarjáni Alapszervezet 2021.05.06-i Mozgásklubnap kiemelt témája a Gy36-os Zusanli pont masszázsának az egészségre gyakorolt hatása volt. Az SBTC Sporttelep területén, a szabadban megtartott délelőtti klubnapon dr. Kajtor Erzsébet, okleveles meridián klubvezető, felidézte a Olvass tovább...