A Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezet és Segítő Szolgálat 2002-ben csatlakozott az Egészség Hídja Összefogás kezdeményezéséhez, az Összefogás a mellrák elleni őszi sétához. Akkor a város 4 irányából (kapujából) indult a séta. Később egésznapos rendezvényekkel bővítettük programjainkat: szűréseket végeztünk a lakosság számára, kiállítást, vetélkedőket, szakmai konferenciákat , jótékonysági koncertet szerveztünk. A “Fuss az egészségedért” akcióban a város fiataljai futottak felhívásunkra, egészségük érdekében.

2013-ban Magyarországon elsőként csatlakoztunk a Virginia Egyetem G.L Maxwell professzor kezdeményezéséhez, a Globeathon-Összefogás a nőgyógyászati daganatok ellen – i felhíváshoz. Miskolcon dr. Szota Judit doktornő kezdeményezte a mozgalom elindítását.

2016-ban szeptember 23-án hagyományként  szűrésekkel indítottuk a reggelt az Erzsébet Fürdő Gyógyászati és  Szűrőközpontjában.

Délután a Hősök terén gyülekeztünk sétára. Kisbírónk adta tudtára az érdeklődőknek a nap üzenetét: éljünk egészségesen, járjunk szűrésekre, végezzünk önvizsgálatot. Pelczné dr. Gáll Ildikó fővédnökünk köszöntötte a jelenlévőket. A Mazsorett együttes rövid bemutatója után figyelemfelkeltő sétára indultak a résztvevők.

A színházhoz érve kisbírónk kihirdette a hónap üzenetét és beinvitálta a sétálókat a színházban tartandó rendezvényre.
Seres Ildikó színésznő köszöntötte a nézőket, majd elkezdődött a szakmai előadás, melynek témája a daganatos betegek rehabilitációja volt. Dr. Asztalos Ágnes megyei tisztifőorvos, dr. Bittner Nóra főorvos, a Magyar Rákelenes Liga elnöke és dr. Révész János, a miskolci Onkológiai Centrum vezetője tartott előadást. 
A rendezvény Eliza Bliss fantasztikus virtuóz hegedűjátékával folytatódott, amit az Anita Hungária fergeteges divatbemutatója követett.
.
Befejezésül a MRL Miskolci Alapszervezete és Segítő Szolgálata, valamint a PR MED Egészségház vendégül látta az érdeklődőket, előadókat, meghívott vendégeket, támogatókat.
A nap az összefogásról szólt. A rendezvény célja az is volt, hogy más daganatellenes szervezetekkel együttműködve szervezzük meg a rendezvényt: a Női Egészségmegőrző Programmal, Az Életért a Rák Ellen Egyesület és a Mellrákinfó borsodi csapatával közösen. A rendezvényen a Salgótarjáni és Egri Alapszervezete tagjai is jelen voltak. 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Az egészségért a természet erejével

Noha 8 fok volt Salgótarjánban, a Mikulás napi Nordic walking Félegyházi Évivel, a tervek szerint ma is jó hangulatban telt el gyönyörű téli környezetben.

Alapszervezetek

Különleges NŐNAP Gödöllőn

2020-03-18 Ebben a szép, napsütéses időben, …feloldva mindennapjaink nehézségeit…., idézzük fel még egyszer azt a napot , amikor bennünket, NŐKET ünnepeltek . 🥰 A Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete „ADD TOVÁBB A MOSOLYODAT” közössége, Vajek Olvass tovább...

Alapszervezetek

Beszámoló a Gyöngyösi Alapszervezet novemberi programjairól

2023.11.04. Ecsédi Rózsaszín séta Az Ecsédi alapszervezet meghívására a mellrák elleni előadáson és sétán vettünk részt. Köszönjük a meghívást. 2023.11.04. Taggyűlés Megtartottuk a novemberi taggyűlést. Fő téma a Bakonyszücsbe jelentkezés megbeszélése volt.Ezután Pusztai Gabriella az Olvass tovább...