A Limfőma Világnapján, idén 2016. szeptember 15-én a Magyar Rákellenes Liga Budapestre, az EMMI Nagytermébe hívta az alapszervezetek képviselőit.

Siófokról 7 önkéntesünk utazott a rendezvényre.

Dr. Bittner Nóra főorvos, a Liga elnöke nyitotta meg az „Új kezelések,, sport, étrend a gyógyulásért” című tanácskozást, majd két, a téma neves képviselője tartott szakmai előadást.

Prof. Dr Kiss Attila a limfomás betegek életkilátásainak alakulását ismertette a Debreceni Egyetem 1974-2016 között végzett vizsgálatai alapján.

Dr. Nagy Zsolt a SOTE docense pedig a limfoma kezelésének új lehetőségeiről tartott előadást.

Henter Izabella dietetikus a limfoma és a táplálkozás problémakörét ismertette, Novák Nóra érintett, önkéntes segítő a Transzplantáció a gyakorlatban címmel saját betegségét idézte fel igen figyelemreméltó módon, jelenlegi sorstársainak pedig reményt adva a gyógyuláshoz.

Rákellenes  maraton címmel Kovács Zoltán érintett a hosszú távfutás és a daganatos betegség kapcsolatáról tájékoztatta a jelenlévőket, bemutatva hogyan jutott el e súlyos betegségből felépülve a 42-km-es maratoni táv megtételéig.

Ezután kerekasztal beszélgetés következett három, fenti betegségen átesett személy – Janitzné Tóbiás Veronika  és Horváth Angelus érintettek, a MRL Limfoma Klub tagjai és Zeffer András érintett, előadóművész, zenekarvezető – részvételével. A moderátor Csordásné Dr. Juhász Judit, a Liga vezetőségének tagja volt.

A Körtáncklub közreműködésével önkéntesek körtáncát nézhettük meg, majd az EMMI parkolójában esernyős Flashmob zárta a napi programot.

Örömmel vettünk részt ezen az országos megmozduláson és köszönjük a Ligának és a szervezőknek a lehetőséget.

Részletesebben:

http://rakliga.hu/2016/uj-kezelesek-sport-etrend-a-gyogyulasert-limfoma-vilagnap-2016/

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A Pilinyi Grill Fesztiválon is szűrtek a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet önkéntesei

A Tarjáni Szabadidősport Klub partnereként 2018.08.11-én Pilinyben részesei voltunk a falu kiemelt nyári  rendezvényének. A forró nyári nap ellenére sokan felkeresték a Liga standját.  A kulturális, gasztronómiai és szórakoztató események alatt hetvenöten vették igénybe a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Életet az éveknek!

A Nógrád Megyei Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda munkatársa, Szabó Péter felkérésére 2021. július 23-án, 08.10-én és 09.10-én a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet szakképzett önkéntesei Salgótarján Forgács városrészében az „Életet az éveknek” program keretében életmódbeli tanácsadással Olvass tovább...

Alapszervezetek

Mozgásfesztiválon voltunk

Borús vasárnap reggel indult a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének 36 bátor tagja a Kopaszi gátra szervezett Országos Családi Mozgásfesztiválra. A Magyar Szabadidősport Szövetség által 19. alkalommal megrendezett ingyenes fesztiválon csaknem száz mozgásformát lehetett kipróbálni.  Olvass tovább...