A Nemzeti Védőoltási Rend keretében a szülők minden tanév elején térítésmentesen igényelhetik a méhnyakrák  elleni védőoltást az iskolákban.

Szeptember 13-ig dönthetnek arról a hetedik osztályos lányok szülei, hogy kérik-e a HPV vírus elleni, térítésmentes oltást gyermekeik számára.

hpv-vaccine-std-prevention
A vakcina a méhnyakrák kialakulásában szerepet játszó leggyakoribb vírus ( HPV 16, 18)   ellen nyújt védelmet. Eddig országszerte több mint 70 ezer fiatal lány kérte és kapta meg a védőoltást.

Döntsön jól és kérje Ön is a vakcinát gyermeke számára!

A méhnyakrákot csaknem minden esetben a humán papillomavírus (HPV) okozza. A védőoltás a HPV-fertőzés kialakulását akadályozza meg. A vakcina beadása leginkább a nemi élet megkezdése előtt, 12-13 éves korban javasolt, ekkor a legnagyobb a hatékonysága.

A két oltást fél éven belül be kell adni, mert csak együttesen fejtik ki védő hatásukat!

 

Kategóriák: EgyébHPV oltás

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Készüljünk  húsvétra!

A mellékelt  képek alapján TE -is készíthesz otthon húsvéti tojásokat háromféle módon is. Próbáld meg! Oszd meg velünk facebookon a feldíszített tojások képét, vagy küldd  el az info@rakliga.hu e-mail címre és föltesszük a honlapunkra! Jó Olvass tovább...

Alapszervezetek

XVII. Völgységi Könyvfesztivál a Bonyhád Perczel kertben

2017.június 17.-én a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet is részt vett a Bonyhád Perczel kertben megtartott XVII. Völgységi könyvfesztiválon. Alapszervezetünk csatlakozott a TMKH Népegészségügyi Főosztály és a bonyhádi Egészségfejlesztési Iroda programjához. Szemléltető tábláinkat a TMKH Olvass tovább...

Egyéb

Kirándulás autóbusszal a felvidéki Körmöcbányára

Az egykori Magyar Királyság egyik legjelentősebb, aranybányászatáról nevezetes bányavárosát, Körmöcbányát látogattuk meg autóbusszal alapszervezetünkből 48-an 2014. szeptember 20-án.