2016.július 2-án került sor a már hagyománnyá vált IX. Molnárkalács Fesztivál megrendezésére. Ez több szervezet együttes munkájának eredménye, bár fő szervező Borsodnádasd Önkormányzata volt.  Idén először szervezetünk is részt vett a molnárkalács sütésében. Pályázati úton nyert pénzünkből formaruhát csináltattunk, és a délelőtti sátordíszítés után délben megkezdtük a molnárkalács sütését.  Kipróbáltunk különféle ízesítéseket – vanília, fahéj, málna és bodza – ezeket kínálgattuk az érdeklődőknek.

A sütések jól sikerültek, néhányan a receptjét is elkérték tőlünk. Közben az egészségsátorban folytak a szűrések. Alapszervezetünk prosztata, és helicobacter pylori szűrést végzett egészségügyiek bevonásával. Már a PSA teszt sem okozott gondot a férfiaknak úgy, mint az elmúlt években, a helicobacter tesztre viszont nagy volt az érdeklődés, a teszt kevésnek bizonyult.

2016.augusztus 13-án viszont a szintén hagyománnyá vált Családi Nap megrendezésére került sor. Ezt a Jövő Borsodnádasdjáért Egyesület szervezte, de több civil szervezet is részt vett a rendezvényen, így a mi Alapszervezetünk is.

Reggel párhuzamosan két programot is indítottunk. Egyrészt elkezdődött a bográcsgulyás főzése, másrészt túrát szerveztünk a volt Lemezgyártól – a Katolikus templomot érintve és belsejét megtekintve – a Batói kirándulóhely felé, és kikötöttünk az Alsó tónál, ahol már jó illatok terjengtek, főtt a bográcsos. 13 órára elkészült az ebéd – mindnyájunk örömére – ami az 50 fős társaságban a szabad levegőn nagyon jól esett.

Szintén 13 órától csatlakoztunk az egészségsátorhoz, hogy a többi egészségügyi szervezettel együtt mi is szűréseket végezzünk.  Prosztata, vércukor, triglicerid és koleszterin szintet mértünk.

Mindkét alkalommal szép időnk volt, nagyon jól éreztük magunkat, és lehetőséget teremtettünk a közösség összefogására, és a szűrés népszerűsítésére.

Cseh Istvánné
Borsodnádasdi Alapszervezet

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Rákellenes Világséta Gyöngyösön

Idén, immár harmadszor hirdette meg a Magyar Rákellenes Liga a Rákellenes Világsétát, csatlakozva a Relay for Life-hoz, mely egy példátlan esemény a rákellenes közösségek összefogására az egész világon. A 2023-as Rákellenes Világséta mottója: „A rák Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rajtad múlik (…legnagyobb részt)

A MRL Egri Alapszervezete szeretettel várja az érdeklődőket A méhnyakrák tünetei, kezelése, szűrése című előadásra. Előadó: Dr. Rozs László szülész-nőgyógyász Időpont: 2020. január 14.  kedd, 13 óra Helyszín: Markhot Ferenc Kórház Refektóriuma

Alapszervezetek

Gödöllői programajánló novemberre

november 2. hétfő 14.oo Sulicsapat képzés ON/Offline (Civil Közösségi Ház)               https://www.facebook.com/events/1682116021967232 november 2. hétfő 18.oo Nyitott meditáció (Civil Közösségi Ház) – Sir Chimnoy mester tanításai alapján                https://www.facebook.com/events/1682116021967232 november 4.szerda17.oo Presszo Szerda Online- ZOOM-ra Fel! Movember a férfiegészség Olvass tovább...