A Magyar Rákellenes Liga Siófoki Alapszervezetének tagjai  a Kálmán Imre Kulturális központ közreműködésével   2016. július 21-én részt vettek egy nagyon jelentős vándorkiállítás megnyitóján.

Először  egy gyönyörű spanyol táncot láttunk, majd a Gyulainé Isó Edina a KIKK igazgatója megnyitotta a kiállítást.

A kiállításon megjelent és beszédet mondott Jose Ángel Lopez  Jorrin Úr, Spanyolország magyarországi nagykövete, aki fontosnak tartotta jelenlétét  az eseményen, hiszen  egy 5200 magyar zsidót megmentő spanyol diplomatának, Ángel Sanz Briznek  állítottak emléket. A kiállítás részletesen bemutatja életének fontosabb állomásait és a nagyszerű tettéről is bővebben olvashattunk.

Örülünk, hogy Siófokra akkor hozták el ezeket a dokumentumokat, amikor  a városban  a legnagyobb az idegenforgalom és a városlakókon kívül sok olyan honfitársunk is megtekintheti, akik az itt tartózkodásuk  ideje alatt   a Balaton nyújtotta szépségek és a fürdőzés mellett az egyéb kulturális eseményeket is szívesen megtekintik.

Magyarországon  2015 óta emlékezne k meg a  diplomata hősi tettéről, honfitársaink életének megmentéséről.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Mézeskalács város építés Gödöllőn

Kedves Tagjaink! Kedves Követőink!   Hagyományosan, immár negyedik alkalommal indítjuk útjára a gödöllői MÉZESKALÁCSVÁROS építésének jótékonysági eseményét! A Covid helyzethez igazítva, ONLINE üzemmódban várjuk a lelkes alkotóink jelentkezését, hogy alkotásaikkal ismét széppé varázsoljuk a Dózsa György Olvass tovább...