2016.06.11-én a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv (ÁNTSZ) és a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet közösen vett részt a Perczel kertben ezen a rendezvényen.

A fesztivál társprogramjaként a két szervezet a lakossági szűrések népszerűsítésére közösen elkészített poszterekből (méhnyakrák, húgy- és ivarszervi daganatok, tüdőrák, emlőrák. szájüregi daganatok, önvizsgálatok) tartott kiállítást az érdeklődők számára a Solymár Imre Városi Könyvtárban.

A szemléltető posztereken keresztül tájékoztattuk az érdeklődőket a Tolna megyében és Szekszárdon elérhető hatásos szűrővizsgálatokról, és információkkal, valamint útbaigazításokkal láttuk el a szűrések elérhetőségéről és lebonyolításáról a kérdéseket feltevő érdeklődőket.

A továbbiakban meghallgattuk V. Kulcsár Ildikó, a Nők Lapja népszerű újságírója „Egy Korty derű” című előadását, és közönségtalálkozón hallgattuk Endrei Judit népszerű TV újságíró előadását és meglátogattuk más résztvevők bemutató standjait.

A Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv (ÁNTSZ) részéről Nyéki István megyei szűrési koordinátor, a MRL Szekszárdi Alapszervezet részéről Szikla József vett részt.

Kapcsolódó bejegyzések

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen

Beszámoló a Rákellenes Világnapról

Az idei Rákellenes Világnapon zsúfolásig megtelt a terem. 190 fő volt kíváncsi a meghirdetett előadásokra. Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke köszöntötte az előadókat és résztvevőket. Dr. Gundy Sarolta rákkutató: A környezet és a Olvass tovább...

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen

Miért fontos testünk megismerése – iskolai program Miskolcon

2018.március 27-én középiskolás fiatalokkal beszélgettünk arról, miért fontos önmagunk – testünk egészségi állapotának ismerete, miért kell havonta önvizsgálatot végezni. A WHO Nemzetközi Rákkutatási Ügynöksége (IARC) cselekvési kódexe 12 pontjának a megismerése volt a másik fontos Olvass tovább...

Alapszervezetek

Meghívó nőnapi ünnepségre Hatvanba

Ez vagyok, és ezt teszem: A cselekvés éve! A Hatvani Alapszervezet szeretettel és színes műsorral várja az érdeklődőket   Nőnapi ünnepségére Időpont: 2019 március 8. péntek 14 óra Helyszín: Grassalkovich Művelődési Ház (Hatvan, Kossuth L.u.24.) Támogatóink: Hatvan Olvass tovább...