A MRL Egri Alapszervezete a Férfiak Nemzetközi Hete alkalmából minden év  júniusában – urológus szakorvos előadásával – szűréssel egybekötött rendezvényt szervez.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy felhívja a figyelmet az évenkénti körülbelül 4000 prosztatarákos megbetegedésre, hisz a korai felismeréssel eredményesebb gyógyulást lehet elérni, csökkenteni lehet a korai elhalálozást.

Minél korábban ismerjük a bajt, annál eredményesebb a gyógyítás.

Ebben az évben dr. Szabó József, az Egri Markhot Ferenc Kórház urológusa tartott előadást a férfiakat érintő urológiai daganatokról, majd tanácsadásával segítette a szűrésen résztvevőket.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Motoros csillagtúra – motorosok indulása Hatvanból

Október 1985 óta a mellrák elleni küzdelem hónapja. A Magyar Rákellenes Liga a mellrák elleni küzdelem hónapjának bevezető eseményeként Országos Motoros Csillagtúrát szervezett már harmadik éve. A Hatvani Alapszervezet is harmadik alkalommal csatlakozott az országos Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat novemberi programja

A Hatvani Segítő Szolgálat programja (Cím: Hatvan, Balassi Bálint u.16. Nővérszálló 1. em.) Önkéntes képzés – 6 alkalom: Időpont: 2018. november 6-8-9 13-14-15. Helyszín: Civil Ház, Hatvan, Hatvany Irén u.6/A. Stresszoldó csoportfoglalkozás: 2/3. Időpont: 2018. november 5. hétfő Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rózsaszín szalagban a Sárbogárdi Posta dolgozói

A Magyar Rákellenes Liga Sárszentágotai Alapszervezete kezdeményezésére októberben a Sárbogárdi Posta kollektívája a remény rózsaszín szalagjának viselésével fejezi ki elkötelezettségét a mellrák elleni küzdelem mellett.