Május 26-án a hatvani civil szervezetek képviselőivel telt meg csütörtökön a Grassalkovich Művelődési Ház. A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének elnöke is meghívást kapott.  A program elsődleges célja, hogy a helyi szervezetek és a város vezetése még szorosabb kapcsolatot alakítson ki egymással.

“Nagyon sok civil egyesület, klub, szervezet működik Hatvanban. Az élet szinte minden területén jelen vannak, legyen szó akár szociális ellátásról, hagyományőrzésről vagy sportolásról. Fontos, hogy megismerjük a tevékenységeiket, esetleges problémáikat, ötleteiket. Tudnunk kell, hogy ők mit gondolnak a városról, ők miként képzelik el a fejlődő Hatvant” – fogalmazott Horváth Richárd polgármester. Hozzátette: segíteni szeretnék a helyi szervezeteknek a mindennapi életét, hiszen közös összefogással nagyobb eredményeket érhetnek el.

Kovácsné Somogyi Mónika, a Heves Megyei Civil Információs Iroda szakmai vezetője bemutatta, hogy a civilek milyen pályázati lehetőségekkel találkozhatnak megyei és országos szinten.

Lazányi Jánosné elnök

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Októberi programajánló – Hatvan

Hatvani Segítő Szolgálat: Figyelemfelhívó séta a mellrák ellen! – Előadások és séta a város főutcáján! Közös szervezés az Alapszervezettel! Időpont: 2016. október 14. péntek, 14 óra Helyszín: Grassalkovich Művelődési Ház, Hatvan, Kossuth tér 24. Stresszoldó csoportfoglalkozás: 2/2. Időpont: Olvass tovább...

Alapszervezetek

Túra a Kárméluskához

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója Csodálatos túrát tettünk néhány tagtársammal 2021. november 10-én a Gyöngyöshalász határában található Kármelhegyi Boldogasszony-kápolnához. A kápolna 1750-ben épült, az idősebbek Kárméluska néven ismerik. 1781-ben lebontották, 1794-ben Hamar Ferenc földesúr építtette újra, Olvass tovább...