Ságújfalu polgármestere felkérésére a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete  negyedik alkalommal szervezett egészségnapot 2016. május 13-án a falu lakóinak.

A köszöntők és a tanulók zenés-táncos műsora után a regisztrált nyolcvan főnek lehetősége volt részt venni állapotfelmérésen, szájüregi, bőrgyógyászati, méhnyakszűrésen, emlő önvizsgálat oktatáson, táplálkozási és egészség totót tölthettek ki és a szűrésekkel kapcsolatban írásos és szóbeli felvilágosítást kaphattak.

Mivel igen hátrányos helyzetű területről van szó, tagjaink gyűjtést végeztek és a megjelentek az összegyűjtött ruhaneműkből választhattak.

Ezzel párhuzamosan a falu általános iskolájában a Népegészségügyi Főosztály négy munkatársa kétszáz tanulónak tartott négy témában felvilágosító előadást.  A tanulók egy csoportja meglátogatta a szűrések helyszínét és a nyolcadik osztályosok részt vettek emlő illetve a fiúk here önvizsgálat oktatáson is.

Az eseményt a tanulók részére „(A)mit tehetek egészségem megőrzése érdekében” címmel meghirdetett rajzverseny díjazással egybekötött eredményhirdetése, majd a hölgyek számára indított „Lehet finom, ami egészséges” süteményverseny zsűrizése és díjazása zárta.

A jó hangulatú és hasznos délelőttöt a polgármester úr invitálására finom ebéddel fejeztük be.

Köszönet a vendéglátók kedvességéért és a finom ebédért!

„A program az EMMI és az American Jewish Joint Distribution Committee és a Susan G. Komen által támogatott Női Egészségmegőrző Program támogatásával jött létre”.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Éves beszámoló, küldöttválasztó közgyűlés nőnapi ünnepséggel Salgótarjánban

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2023.március 07-én tartotta a 2022. évi beszámoló és küldöttválasztó közgyűlését. Örömünkre szolgált és köszönet a tagságnak, hogy nyolcvanöt fő, a tagság több mint hatvan százaléka jelen volt. Az alapszabályban Olvass tovább...

Alapszervezetek

Beszámoló a Borsodnádasdi Alapszervezet márciusi programjairól

Szájüregi szűrés Március 2-ára tűztük ki a szájüregi szűrést dr. Móricz József fogorvosi rendelőjében.  Az előző szűréshez képest sokkal többen járnak rendszeresen fogászatra, ezért most már kevesebben jöttek szűrésre. Viszont még mindig vannak néhányan, akik Olvass tovább...

Alapszervezetek

Mit mutat a vérkép? Van-e ok aggodalomra?

Ezekre a kérdésekre kaphattak választ, akik az Egri Alapszervezet november 14-ei rendezvényén részt vettek. Kurucz Erzsébet előadó tételesen elmagyarázta, hogy mit jelentenek a laborleleten látható rövidítések, adatok, eredmények.Tanácsot is kaphattunk tőle, hogy a gyógyszerfogyasztáson kívül milyen Olvass tovább...