A Rákellenes Liga tagjai is részt vettek 2016. május 07-én a városunkban rendezett Richter Egészségváros rendezvényén, melynek mottója „Egészség ezreknek, milliók a kórháznak” volt.

A Richter Gedeon Gyógyszergyártó cég 2 millió Ft-ot ajánlott fel a városnak és lehetőséget biztosított arra, hogy ezt az összeget továbbiakkal  emelhessük. Minden siófoki lakos, aki a fenti napon megjelent a cég által felállított pavilonokban és szűrésen vett részt, szűrésenként 300 Ft-tal járult hozzá a végső összeg kialakításában.

50 helyszín közül  volt lehetőségünk válogatni, ahol a kórház orvosai és a gyár hoszteszei végezték a vizsgálatokat és az adminisztrációt.

Reggel 7 órakor indult a séta a kórház elől, melyen részt vettek városunk  vezetői /dr. Lengyel Róbert polgármester úr a képen/, orvosok, kórházi dolgozók. A Fő téren Rákóczi Ferenc rádiós műsorvezető ismertette a napi tudnivalókat.

Részt vehettünk szűréseken, tanácsadásokon, „Nőnek lenni jó” programon, családi rendezvényeken, elsősegély nyújtó bemutatón, gyermekeknek szóló rendezvényen, filmbemutatón és  Katus Attila vezette tornán.

A Nagy Színpadon pedig egész napos szórakoztatásról gondoskodtak, ahol sztárvendég volt Tóth Vera énekesnő és különböző mazsorettek és tánciskolák képviselői. Szép  műsoraikat a közönség nagyon élvezte.

Az Agora sátorban különböző témájú beszélgetéseket hallgathattunk részint Siófok város vezetői részvételével, részint pedig különböző hazai ismertebb személyek /Jaksity Kata, Krizsó Szilvia, Radványi Dorottya, Rudolf Péter/ vezetésével és részvételével.

A Liga tagjainak feladata az volt, hogy a 4 helyen felállított gyűjtőhelyeken a 7 órás időtartam alatt egymást váltva segítsék a hoszteszek munkáját, azaz gyűjtő füzeteket és aktuális szórólapokat osszanak, illetve megszólítsák az érkező embereket és tájékoztassák őket a saját egészségük állapotának megismerése mellett a rendezvény céljáról.

A rendezvény nagyon eredményesnek bizonyult, a délutáni eredményhirdetésen a cég nevében dr. Bíró Péter adta át dr. Inczeffy István kórházigazgató úrnak a 4.843.700 Ft-ot, melyet a kórház vastagbél vizsgálatok végzésére alkalmas orvosi műszer megvásárlására fordít. A jelenlévők nagy tapssal és örömmel fogadták a hírt.

Köszönöm a pontgyűjtések mellett a 30 segítő tagunk munkáját, az estig szóló kitartásukat, a többieknek pedig a szorgos pontgyűjtögetést.

Gratulálunk a városnak, a siófokiaknak, akik megértették a nap üzenetét és nagyon sokan eljöttek, hogy ez a szép összeg összegyűljön. Szép példája ez az összefogásnak, ami azt bizonyítja, hogy ha csodákra nem is, de nagyszerű dolgok elérésére képesek lehetünk.

Csohánné dr. Kovács Anna, a Siófoki Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Natura Nap Gyöngyösön

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója A Gyöngyök Mátra Művelődési Központ ismét megrendezte 2021. november 20-án a Natura Napot, azonban a Művelődési Központ belső tatarozása miatt a Vályi-Nagy Károly Tornacsarnok adott otthont a rendezvénynek. Az érdeklődők színvonalas, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Palóc roham – vénaszkennerért

A Salgótarjáni Alapszervezet beszámolója Akadályfutással gyűjtöttek a sportolók vénaszkennerre a tarjáni Tóstrandon  A Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület Palóc Roham Extrém Akadály­futó Szakosztálya jótékonysági célú versenyt szervezett 2022. 09.10-én, szombaton a salgótarjáni Tóstrandon és környékén. A sportolók Olvass tovább...

Alapszervezetek

Stresszoldó csoportfoglalkozás Hatvanban

Időpont: 2016. február 15. Vezeti: Kiss Anett pszichológus AUTOGÉN TRÉNING Az elmúlt hónap élményeink csoportos megbeszélése, otthoni gyakorlás és a naplóvezetés megbeszélése volt a mai foglalkozás indítója. Majd megbeszéltük az első félév 4 hónapon át tartó Olvass tovább...