A Stresszoldó Klub vendége 2016. április 25-én dr. Balaskó Annamária természetgyógyász orvos, foglalkozás-egészségügyi orvos, hagyományos kínai orvos volt.

Ismét érdekes témát, és főnként előadót találtunk a Stresszoldó Klub foglalkozására.

Vendégünk, dr. Balaskó Annamária maga is érintett volt a betegségben, sőt talán ez is oka volt, hogy újra tanulni kezdett. Most, hogy már kezében tartja az újabb diplomáját, lelkesen beszélt a hagyományos kínai orvoslásról. A majd egyórás előadás olyan gyorsan elrepült, észre sem vettük. Szó esett a közel négyezer éves kínai orvoslás történetéről, az alkalmazott diagnosztikai módszerekről, a testünkön futó meridiánokról. A szervóra bemutatásánál sokaknak leesett a tantusz, hogy miért is akkor ébredünk fel éjjel amikor, miért mindig abban az időben vagyunk fáradtak, és hogy miért kell nagyon odafigyelni a napindító reggelire. Próbáltuk megérteni az öt elem kapcsolatát, egymásra való hatását, ha nem is a mélységekig, de sok minden helyreállt itt is a fejekben.

Talán ezért is telt el a következő óra hasznos, sokakat érintő kérdésekkel, kötetlen beszélgetéssel .

Hálásan köszönjük vendégünk, dr. Balaskó Annamária tartalmas előadását, segítőkész közreműködését a felvetett kérdések megválaszolásában.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Egészséges életmódra nevelés

A Kerekharaszti Csillagfény Óvodában az egészséges életmód projektjük megvalósításához alapszervezetünk is hozzájárult gyümölcsök és zöldségfélék kóstoltatásával. Fontosnak tartjuk, hogy az egészség tudatos életmódot már kisgyerekkorban megalapozzuk. Luklider Jánosné a Kerekharaszti Alapszervezet elnöke

Együttműködés

Sorstárs Képtár az Auchan áruházakban

Októberben egy rendhagyó programmal találkozhattok az AUCHAN áruházakban! A Magyar Rákellenes Liga Gödöllő Alapszervezete Add tovább a mosolyodat! közössége a Sorstárs Képtár “Meggyógyultam” című kiállításával, a Liga alapszervezeteinek önkéntesei pedig egy ismeretterjesztő aktivitással szeretnék felhívni Olvass tovább...