A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete áprilisi klubrendezvényének felkért előadója dr. Kári Dániel, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet sebésze volt, aki az egészségügyben alkalmazott vagy a jövőben esetlegesen alkalmazandó legújabb tudományos és technikai fejlesztésekről és eredményekről tartott vetítettképes előadást.

Az ámulatba ejtő képek, illusztrációk és filmbetétek kapcsán a nyolcvan fős hallgatóság szinte egy utópisztikus film közepette érezhette magát. Betekintést nyerhettünk többek között a robottechnikába, a molekuláris diagnosztikába, génsebészetbe, nanotechnológiába. Az újdonságok közül van olyan, ami már a mindennapi gyakorlat része, van, ami a megvalósulás útján jár és vannak, amelyek a jövőben realizálódnak vagy a feledés homályába merülnek.

Az előadás után Kári doktor a hallgatói kérdésekre válaszolt majd lehetőséget adott a személyes, egyéni konzultációra is.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

“Maradjunk a kaptafánál” – Holisztikus Látásmód a Gyógypedagógiában

A Szekszárdi Alapszervezet beszámolója A szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központ Csatár termében került megrendezésre május 24-én a . “Maradjunk a kaptafánál” Holisztikus Látásmód a Gyógypedagógiában című előadás. Felkért előadónk: Rácz–Biller Judit gyógypedagógus Előadásában részletesen szólt Olvass tovább...

Előadás

Rákellenes Világnap 2018.

Rákellenes Világnap program új helyszínen! A részvételhez regisztráció szükséges! Jelentkezés: Varga Bernadett, varga@rakliga.hu, +36 20 5655208   (A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen Társadalmi és egyéni felelősség Időpont: 2018. február 02. 10:00 óra Helyszín: OKISZ Olvass tovább...

Alapszervezetek

Civilek együttműködése Salgótarján adventi koszorújának elkészítésében

2019-11-27 Salgótarján civil szervezetei 2019. november 27-én saját kezűleg készítették el a város adventi koszorújának díszeit, amelyben a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet önkéntesei is részt vettek.