2016. március 07-én az országos roadshow első állomásaként érkezett bemutatóra Siófokra Földvári Barbara újságíró és Dallos Csaba rendező-operatőr által jegyzett ÉLNI ÉS NEM FÉLNI c. film és a Földvári Barbara által szerkesztett FÉLSZ A VIHARTÓL? c. könyv.

A filmben  három bátor hölgy –akik közül kettő eljött a bemutatóra is – vállalkozott arra, hogy elmesélje daganatos betegsége történetét, beszéljen az átélt nehéz időszakokról, gyermekeik, családjaik, barátaik bátorító hozzáállásáról és segítségéről, amiket abban az időben kaptak tőlük. Ők azért jöttek el hozzánk, hogy személyesen is megerősítsék a filmben elmondottakat-látottakat és válaszoljanak a jelenlévők kérdéseire.

Üzenetük az, hogy a hasonló sorsban lévő emberek bátran merjék felvállalni  betegségüket, ne féljenek ezekről beszélni, pláne ne titkolják el, hiszen ez is egy betegség fajta a sok közül. Ráadásul gyakorlatilag nincs ma Magyarországon olyan család, ahol ne lenne érintettség akár rokon, barát vagy szomszéd személyében.

A film után Földvári Barbara  könyvbemutatója  következett, melyből megtudhattuk, hogy a könyv 8 érintett hölgy vallomását tartalmazza. Végül lehetőség volt a könyv megvásárlására is.

Két csodás órát töltöttünk együtt, amit nagyon köszönünk.

Csohánné dr. Kovács Anna, a MRL Siófoki Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Újra találkozhatunk!

2020-06-30 2020. június 29-én a vírusveszély csökkenésével a MRL Gyöngyösi Alapszervezete megtartotta első összejövetelét. Jól volt találkozni ismét tagjainkkal!

Alapszervezetek

Egészségklub PSA szűréssel Egerben

Az Egészségügy Világnapra is felhívtuk a figyelmet 2019. április 1-én az Egészségklub keretében. “Csak egy csepp vér az egészségért”- címmel szűréseket szerveztünk az Egri Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályával közösen. A szolgáltatásaink között szerepelt  prosztata betegségek Olvass tovább...

Alapszervezetek

Orvosportrék – Dr. Nagy Gábor

Időpont: 2019.10.29 A MRL Miskolci Alapszervezet és Segítő Szolgálat Orvosportrék címmel előadássorozatot szervezett. Az Orvosportrék sorozatunk első részében dr. Almássy Sándor sebész főorvost kérdezte Erika Btoth. A beszélgetésből részleteket hallgathattak meg a Csillagpont Rádióban szeptember Olvass tovább...