Együttműködési megállapodást kötött a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezetével. A szerződést dr. Balázs Gábor igazgató, Nagyné Borbandi Judit gazdasági igazgatóhelyettes, valamint Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga gazdasági elnökhelyettese és Szikla József, a Szekszárdi Alapszervezet elnöke március 9-én írták alá.

Dr. Balázs Gábor kiemelte, hogy ez a megállapodás gyakorlatilag a két szervezet között évek óta fennálló sikeres együttműködést tette hivatalossá. A kapcsolódási pont pedig az ifjúság felkészítése, melynek egyik remek példája a minden év novemberében megrendezésre kerülő „Fiatalokkal az egészségért” elnevezésű vetélkedő. Az igazgató méltatta Szikla József elhivatottságát, amivel az alapszervezetet működteti, és a sokak számára érdekes előadásokra országosan ismert előadókat tud megnyerni, amivel rengeteg embert képes megmozgatni a Liga egyik fő céljának elérése – az egészséges életmódra nevelés – érdekében.

A Magyar Rákellenes Liga 1990 óta vesz részt a rák elleni küzdelemben, országszerte 42 alapszervezettel, több mint négyezer taggal, melyek közül a Szekszárdi Alapszervezet példaértékűen működik – mondta el Rozványi Balázs, a szervezet gazdasági elnökhelyettese.

Szikla József pedig arról beszélt, hogy húsz évig dolgozott a katasztrófavédelemnél, ezért a szíve csücskeként kezeli a szervezetet a mai napig, és külön öröm számára, hogy az igazgatót is a szekszárdi alapszervezet tagjai között köszöntheti.

http://kadarka.net/cikkek-kat/kozos-celokert-dolgozik-a-rakellenes-liga-es-a-katasztrofavedelem

újságcikk

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Hálalevél a Szekszárdi Alapszervezet elnökének

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet elnöke ünnepélyes keretek között vette át a Mentálhihiénés Műhely köszöneteként a 2017. évi „Élő Szeretet Embertársainknak” karácsonyi programon önzetlen részvételért a HÁLALEVÉL emléklapot.

Alapszervezetek

Mozgásklub – Légzőgyakorlat a stresszoldásra: a „hasi légzés”

A MRL Salgótarjáni Alapszervezet 2021.05.27-i Mozgásklub programjának középpontjában a hasi légzés állt. Az SBTC Sporttelep területén, a szabadban a foglalkozást Bablenáné Kovács Márta okleveles meridián klubvezető irányította. Beszélt arról, hogy a légzés az élet alapja, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Fókuszban a mammográfia -a salgótarjáni Egészségklub online előadása

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet Egészségklubja 2021. május 03-i videó előadásának témája a mammográfia volt. A vetítettképes videó előadója, Kreicsi Mária, a MRL Salgótarjáni Alapszervezet vezetője először beszélt a nők egyik leggyakoribb rosszindulatú daganatos Olvass tovább...