Borsodnádasdon 2016. január 27-én a méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért tartottuk programunkat. Mielőtt elkezdődtek az előadások, szavalóink szeretetről és harmóniáról szóló verseket adtak elő.

Az első előadónk Szabó Edit népegészségügyi koordinátor volt, aki az Alapellátás-fejlesztési Modellprogram feladatairól, a szűrések fontosságáról, a szűrések fajtáiról beszélt.

Ez a program velük közös szervezés volt, hiszen közösen sokkal többet tudtunk nyújtani a hallgatóságnak, amelyen diákok, majd felnőttek is részt vettek.

Ezután következett dr. Dezsőfi Tibor onkológus Ózdról, aki beszélt a tévhitekről, a nőgyógyászati daganatok fajtáiról és kezelésükről. Ezután a komoly téma után kis vidámságot iktattunk be – a Botcsinálta Komédiások „Jelenetek egy házasságból” című vidám kis  darabján szórakozhattunk.

Közben folyt a gyöngyfűzés, amit élvezettel készítettek a résztvevők.

Ezután még két előadónk volt. Érsek Orsolya védőnő, aki a védőnői méhnyakszűrést ismertette, és annak eddigi eredményeit, valamint Horváth Ágnes gyógytornász, aki „Tabuk nélkül” előadásában a női intimtorna fontosságát és eredményeit hangsúlyozta.

Érdekesek és figyelemfelkeltőek voltak az előadások. A Borsodnádasdi praxisközösség a hozzátartozó négy település mindegyikét jelképezve 4 nagy és sok kis virágszirmokat készített, amibe a keresztnevünket beírtuk, és az adott település szirmába ragasztottuk.

Bízunk benne és hisszük, hogy most is tudtunk tenni valamit a megelőzésért és gyógyulásért.

Cseh Istvánné, Borsodnádasdi Alapszervezet vezető

Kapcsolódó bejegyzések

Előadás

Egészségnevelő program középiskolásoknak

A Magyar Rákellenes Liga és az Országos Onkológiai Intézet Onkodermatológiai osztálya közös egészségnevelő programot indított középiskolások számára. Az alkalmat október 24-én tartották meg. A prevenciós előadások a napsugárzás hatásaira, bőrünk védelmére, a bőrdaganatokra és azok Olvass tovább...

Alapszervezetek

Nyári programtervek Gyöngyösön

Megtartottuk a szezon utolsó taggyűlését június 13-án hétfőn, melyen most is igen szép számmal vettünk részt. Megbeszéltük a nyáron esedékes feladatainkat, programjainkat: a „10 ezer lépés program” keretén belül Rozványi Balázs a Magyar Rákellenes Liga Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészség percek az elhízásról

Májusi Egészség percek a Salgótarjáni TV-ben.   Kreicsi Mária beszélgető partnerei: Feténé dr. Zeke Ildikó tisztifőorvos, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője Jónás Biankó Tímea dietetikus