Október 13-án tartotta a Borsodnádasdi Alapszervezet az évente megrendezésre kerülő – mellrák elleni – figyelemfelhívó sétáját és rendezvényét.

Volt bennünk egy kis izgalom az időjárás miatt, de esőmentes délutánt fogtunk ki.
A szokásos útvonalon mentünk: a Gyógyszertártól a Közösségi Házig, 2 km-es távot megtéve. Velünk sétált egyik előadónk, dr. Molnár Katalin onkológus is.
A program Faragó Tamás mentőtiszt előadásával kezdődött, aki az újraélesztésről beszélt és vetített képeket, hogy a gyakorlatban is tudjuk, mit kell tennünk egy nehéz helyzet esetén.
Őt követte dr. Molnár Katalin onkológus, aki a betegségek betegségéről, a mellrákról tartott nekünk előadást, előtérbe helyezve a megelőzést.
Szót kért védőnőnk is, Érsekné Szabó Orsolya, aki plakátokkal segített felhívni az érdeklődők figyelmét a megelőzésre, valamint a szűrés fontosságát hangsúlyozta, hiszen lakosságunkat az önkormányzat külön busz adásával is segíti a Miskolcra való eljutásban.
Ezzel egyidőben az Alapellátás-fejlesztési Modellprogram Borsodnádasdi közössége gyümölcssalátával kínálta tagjainkat, ami a séta után mindannyiunknak jól esett. Önkormányzatunktól molnárkalácsot kaptunk kóstolónak, hogy komfortosabban érezzük magunkat a délután.

76 fő regisztrált, de bízunk benne, hogy a következő években a fiatalokat is jobban meg tudjuk mozgatni, mert az idősebbek nagy része inkább a programokra jön el, sétálni kevesebben tudnak.

Cseh Istvánné
a Borsodnádasdi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Fakanál Klubfoglalkozás Hatvanban

Időpont: 2021.09. 20. Előadó: Sándorné Buda Ildikó Mai klubfoglalkozásunkon vörösbabkrémet készítettünk. Hozzávalók 4 adaghoz: 1 doboz vörösbab (konzerv) fél fej lilahagyma 1 gerezd fokhagyma fél kávéskanál füstölt paprika 1 kávéskanál citromlé ízlés szerint só ízlés Olvass tovább...

Alapszervezetek

XIII. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét – méhnyakrákellenes program a Salgótarjáni Alapszervezet szervezésében

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete, a Mályvavirág Alapítvány és a Salgótarjáni Mályvavirág Pont a „XIII. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét” alkalmából 2019. január 22-én a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban figyelemfelkeltő programot szervezett A méhnyakrák a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészség és Sportnap – Eger, Felsőváros lakótelepen

2020-09-22 2020. szeptember 12-én szombaton ismét megszervezték Eger Felsővárosban, a Nemzedékek terén a Felsőváros Ünnepe programot, amelyet a Zöldpanel Egyesület, több civil szervezettel együtt valósított meg. Az egész napos rendezvényen mozgással egybekötött programok, többféle szűrések, Olvass tovább...