Az Uránia moziban 2015. október 04-én a mellrák elleni küzdelem jegyében három szervezet: Az összefogás az egészségért a mellrák ellen, A RÁK ELLEN AZ EMBERÉRT, A HOLNAPÉRT! társadalmi alapítvány és a Marcia Presky Egészségmegőrző Program szervezésében megrendezett figyelemfelhívó eseményen vehettek részt a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének tagjai.


A program az Anita Hungária rendhagyó divatbemutatójával kezdődött. A köszöntők után az idei év Nancy G. Brinker Nagyköveti ösztöndíj nyertesének bejelentése, majd a tavalyi nyertes Dr Sávolt Ákos előadása következett a 2014-es San Antóniói Szimpoziumról.
A Női Egészségmegőrző Program által szervezett orvos-szakértői kerekasztal beszélgetésekkel folytatódott a program. Először az endometriózis-petefészekrák-méhnyakrák témában, majd a terhességi emlőrák kérdéseiről, az onkoteam felépítéséről és szerepéről, végül a metasztatikus emlőrák-terápiákról hallhattunk és kérdezhettünk.
A konferencia zárása után a mozi előtt fergetege flashmob részesei lehettünk és a rózsaszínű lufikat felengedve küldtük jelképes figyelemfelkeltő üzenetünket nő társainknak.
Délután túlélők felemelő személyes történeteiket osztották meg az érdeklődőkkel, és a tapasztalataikról készült film bemutatójára is sor került. Az életfordító döntések jelentőségét és a hatékony terápiákkal megnyert többlet időt reménykeltő, felfelé pergő homokóra ünnepélyes elindítása szemléltette, az Uránia épülete pedig egy estére rózsaszín fénybe öltözött. A rendezvényen a mellrák elleni küzdelem sokféle formációja mutatta meg a rózsaszín „árnyalatait”: jelen volt a Mellrákinfó, a Mellrákfórum, a Pink Boleró, az Anita Hungária, a Magyar Rákellenes Liga és a betegekkel dolgozó önkéntesek több képviselője.
Köszönjük Jó Mariannának és a MAZS-nak a lehetőséget, hogy részesei lehettünk anyagi támogatásukkal ennek a csodálatos napnak és gratulálunk a szervezéshez.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A szavak és a zene ereje

A MRL Salgótarjáni Alapszervezet őszi első Stresszoldó Klubjának foglalkozásán a szavaknak és a zenének az emberek mentális és érzelmi világára tett hatását vették górcső alá. Először a kimondott és gondolt szavak hatásáról volt szó. „Minden kimondott Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészségnap – Eger, Lajosváros

2020. október 3-án az Egri Egészség és környezetvédő Egyesület egészségnapi rendezvényén vett részt a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete PSA szűréssel, tanácsadással a prosztata megbetegedések korai felismerése érdekében, vércukor méréssel, valamint a rendezvény sikeres megvalósulásának Olvass tovább...

Alapszervezetek

Utazás a komfort vonaL/Ton

Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete Helyszín:„Mi újság V.An? Irodalmi kávézó a Gödöllői Városi Könyvtárban (2100 Gödöllő, Dózsa út 8.) Időpont: 2019. szeptember 25. Téma: Utazás a komfort vona L/T on Előadó: Nagyné Szauzer Ildikó Mai Olvass tovább...