A Magyar Rákellenes Liga Mezőberényi Alapszervezete 4 éve szervezi a „Sétáljunk Mezőberényben a mellrák ellen, a nőkért!” elnevezésű rózsaszín léggömbökkel történő figyelemfelhívó sétát.

A 2015. október 3-ai rendezvény az Oroszlán Gyógyszertárnál található Dr. Bak Mihály szülész-nőgyógyász emlékére állított szobornál kezdődött. Olejné Mertz Judit a helyi alapszervezet elnöke köszöntötte a megjelenteket, Rozványi Balázst és Winkler Violettát az MRL munkatársait, akik megtisztelték a rendezvényt, majd emlékeztetett a helyi alapszervezet 10 éves évfordulójára és röviden összefoglalta az elmúlt 10 év munkáját. Megköszönte az alapszervezet tagjainak önkéntes tevékenységét, amivel sokat tettek, tesznek azért, hogy elérje célját, és minél több embert juttasson információhoz a megelőzésről és az egészséges életmódról. Kiemelte, hogy Dr. Bak Mihály ezt tette példaértékű tevékenységével és ezért is emlékezünk Rá együtt és indítjuk a szobrától a sétát. Az előző évekhez hasonlóan az idén is neves, köztiszteletben álló szakember, Dr. Andor László főorvos vállalta, hogy emlékezik a gyógyítóra, aki sokat tett orvosi pályáján a városlakók egészségéért, a megelőzésért, a nőkért, az anyákért és a szűrések bevezetéséért. Ilyenkor – évről évre – újabb és újabb történeteket tudunk meg Miska bácsiról, tetteket, eseteket, melyek alátámasztják orvosi nagyságát. A méltató szavak után Siklósi István, városunk polgármestere, a séta fővédnöke, Borgula Györgyné képviselő, a helyi Liga elnökhelyettese és Németh Iveta gútai képviselő közösen helyezte el az emlékezés koszorúját, és helyeztek el egy-egy szál virágot magánszemélyek.

A több mint 200 fő a Piac térre sétált a rózsaszín léggömbökkel, a sorok között gyermekek, édesanyák, nagymamák és egyre több férfi, aki elkísérte feleségét, társát, barátját. A téren Leczkésiné Hőgye Katalin “Mezőberény Sportjáért” 2015. kitüntetettje mellett köszöntötte a jelenlévőket Németh Iveta, Gúta város képviselője és Rozványi Balázs, az MRL gazdasági elnökhelyettese is. Először a közös remény szalagra köthette fel mindenki apró rózsaszín szalagját és lett elengedve az összefogás jelképeként. Az egyéni léggömbök elengedését emlékezések, fájdalom, öröm, gyógyulás gondolatai kísérték és láthatóan tükröződtek ezek az égre néző tekinteteken is.

A program zárásaként a jelenlévőket közös ünneplésre hívtuk a Piaccsarnokba, ahol a Magyar Rákellenes Liga 25 éves és a helyi alapszervezet 10 éves évfordulójára emlékeztünk, és beszélgetésre, közös, együtt töltött kikapcsolódásra ösztönöztünk mindenkit. Őszinte elismeréssel köszöntük meg a segítőknek a rendezvényhez nyújtott támogatást és mindazoknak is, akik részt vettek az eseményen, azt kívánva nekik – ahogy a köszöntőkben is elhangzott -, legyenek szép napjaik és legyen szeretet és mosoly az életükben és mindig vegyék észre a mindennapok szép pillanatait.

Olejné Mertz Judit
elnök

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Európai Rákellenes Hét  – Egerben

A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete május 8-i rendezvényén az Európai Rákellenes Hét alkalmából, az Európai Rákellenes Kódex üzenetét ismertette meg a jelenlévőkkel. Farkasné Juhász Margit előadó, az Európai Rákellenes Unió mind a 12 rákkockázati Olvass tovább...

Alapszervezetek

Mért fontosak a szűrővizsgálatok és mit jelent a Movember Mozgalom?

november 17-én került sor a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete soron következő rendezvényére. Először rövid szóbeli tájékoztatást kaptak a jelenlévők a szűrések jelentőségéről, formáiról, a korai felismerés döntő fontosságáról. A szűrővizsgálatok elsődleges célja, hogy előmozdítsa Olvass tovább...

Alapszervezetek

Nordic Walking Senior Klub Salgótarjánban

Januárban is folytatjuk a decemberben beindult Nordic Walking Senior Klub foglalkozásain a részvételt. Ez hetente 70 perces aktív mozgás szakember vezetésével.