XII. kerületi Önkormányzat Egészségnapja, 2015. 06. 06.

A XII. kerületi Önkormányzat évente két alkalommal rendez Egészségnapot. Ez alkalommal is többszáz asszony és férfi vett részt a Sportcsarnokban tartott egészségügyi rendezvénye.

A Magyar Rákellenes Liga képviselői is minden alkalommal megjelennek. Az önkéntesek beszélgetnek az érdeklődőkkel, elmondják a szűrési lehetőségeket, szórólapokat, tájékoztató anyagokat adnak.

Ugyancsak az Önkormányzat kérésére és a Liga képviseletében magam is minden alkalommal ott vagyok. Ebben az évben a szokásosnál jelentősen többen jöttek be hozzám, 62 asszony keresett fel. Ilyenkor kikérdezem az előzményeket, volt-e, van-e valamilyen panasza, volt-e emlőrákja, műtétje, stb. Utána megtapintom az emlőjüket, és ha a legkisebb eltérést találom, vagy az asszony valamilyen változást, panaszt említ, behívom a kórházba, mammográfiás vizsgálatra. Szerencsére ezen alkalommal egyetlen gyanús tünetet sem találtam.

Természetesen felhívom a figyelmüket a többi szűrővizsgálatra is és bármilyen egészségügyi kérdésük van, válaszolok rá.

Nagyon hasznos és fontos ez a rendezvény. Ősszel ismét találkozunk.

Dr. Demeter Jolán
a Magyar Rákellenes Liga általános elnökhelyettese

Kategóriák: Események

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Látogatás az Apci Alapszervezetnél

Március 22-én a Liga Központi irodájának, Gazdasági irodájának és Rákellenes Általános Szolgálatának munkatársai egy nagyon szép napot töltöttek el az Apci Alapszervezet meghívására. A programon végigkísért bennünket Halmai László alpolgármester úr és az Apci Alapszervezet Olvass tovább...

Alapszervezetek

6. nyílt nap a Markhot Ferenc Kórházban, ingyenes szűrésekkel

6. NYÍLT NAP lesz az egri Markhot Ferenc Kórházban 2016. október 20-án 10-16 óráig. Előzze meg a betegséget, törődjön többet egészségével! Vegyen részt ingyenes szűréseinken!