Szalonnasütés más módon

A klub- és Ligatagok ebben az évben is nagyon készültek a már hagyományos szalonnasütésre. Május 14-én ismét szakadó esőben érkeztünk (Gál Annamária, Kozempel Emőke, Dr. Babkáné Földesi Ilona, a Kovács házaspár), hogy előkészítsük a szalonnasütéshez valókat a DMJV Polgármesteri Hivatal Pihenőházában. A szorgos kezek hamar megtisztították majd felszeletelték a hagymát. Mivel az előrejelzés nem mondott egész napos esőt, vártunk a szalonna feldarabolásával. Mire a résztvevők 11 óra után kezdtek gyülekezni, meg volt terítve. A rossz idő ellenére a helyieken kívül jöttek Hajdúböszörményből, Mikepércsről, Derecskéről. Nyíregyházáról, Nyíradonyból is. (35 fő). Mindenki hozta a szalonnasütéshez a nyársat. Az eső sajnos csak nem akart elállni, így a szalonnát úgy darabolta fel Kovács Imre Liga tagunk, hogy aki esetleg lábasban megsüti ahhoz is jó legyen. A többség nyersen kezdte el jó ízűen enni hagymával, friss kenyérrel. Bor, egy kis édes és sós sütemény és kávé is került az asztalra, amelyet a klubtagok hoztak.

Néhányan lábasban megsütötték a kakastaréjosra vágott szalonnát, nagyon jóízű lett, csak a füst nem érződött rajta. Ebéd után kis csoportokban baráti beszélgetés kezdődött.

Ezt követőn minden jelenlevő klubtag 1 – 1 Béres cseppet kapott, amit nagy örömmel fogadtak.

Most is többen segédkeztek a mosogatásban, rendrakásban.

A klubfoglalkozás jó hangulatban, 1/4 4-kor ért véget. Az eső kis időre többször is elállt. A sors iróniája, hogy mire elindultunk haza, kisütött a nap, de mire hazaértünk ismét zuhogott.

Következő tantermi foglalkozás: 2014. június 11. 14:00 óra

Helye: DE KK Onkológiai Intézet Sugárterápia Nem Önálló Tanszék I. emeleti szemináriumi terme

Kozempel Zsuzsa
Hívásklub vezető

 

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Meghívó Ünnepi Ülésre

A Magyar Rákellenes Liga Hegyvidéki Alapszervezete szeretettel meghívja Önt Ünnepi Ülésére, a Nemzeti Rákellenes Nap alkalmából, 2013. április 17-én, szerdán 14 és 17 óra között. Mottó: Oszlassuk el a tévhiteket a rákról.

Egyéb

Hatvani Alapszervezet vezetőségi megbeszélése

A 2015. évi programok megbeszélése

Egyéb

Testközelben a rák – interaktív kiállítás

Debrecenbe érkezik a nagy sikerű kiállítás. Tisztelettel és szeretettel meghívjuk a kiállítás megnyitó ünnepségére 2014. október 6-án 15 órára, a Debreceni Ifjúsági Házba.