400 rózsaszín lufi repült az égbe a séta végén

Rózsaszín Nap Salgótarjánban

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve az emlőrák ellenes világnap alkalmából városunkban hatodik alkalommal szervezett figyelemfelkeltő sétát Székyné Dr Sztrémi Melinda Salgótarján polgármesterének fővédnökségével. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Mrs. Frances Goodfriend, az amerikai mellrákellenes harc önkéntese, aki egyben az USA Nagykövetség ügyvivőjének a felesége.

A Balassi Bálint Megyei Könyvtár elől 14 órakor indult a séta ragyogó napsütésben, sok fiatal részvételével és négyszáz lufival a József Attila Művelődési Központig, ahol Prof. Dr Simon Tamás a MRL elnökének figyelemfelkeltő mondatai után a négyszáz lufit a részvevők a szelek szárnyára engedték. „Éljünkegészségtudatosan, végezzünk rendszeres önvizsgálatot, figyeljünk testünk jelzéseire, és menjünk a hívó szóra, hogy ne legyen ilyen magas a veszteséglista. Kezünkben a megoldás kulcsa: éljünk vele!”, mondta Kreicsi Mária, Simon Tamás elnök úr szavaihoz csatlakozva.

A színházteremben kulturális és szakmai program következett Székyné Dr Sztrémi Melinda polgármester ünnepélyes megnyitó beszédét követően Mrs. Frances Goodfriend ésJó Marianna a JDC programvezetőjének mondta el gondolatait és köszöntőtte a jelenlévőket. Jekken Ágnes  a Komplex Mammográfiás Központ részlegvezető asszisztense akorai felismerés fontosságáról tartott előadást. Őt követte az Anita Hungária Kft rendhagyó divatbemutatója. Ezután Tallós Rita színművésznő vallomása következett, aki meghatóan őszintén beszélt az emlőrákkal való szembesüléséről.

Dr Surján Orsolya megyei tiszti főorvos elismerő okleveleket adott át a Komplex Mammográfiás Központ Mammográfiás Munkacsoport tagjainak kiemelkedő munkájukért, majd ismertette a középiskolások felé kiírt pályázat eredményét és az oklevelek és díjak átadása következett. A megosztott elsődíjat a „Hívunk jöjj, mert késve késő” és az „Életed a tét” jeligéjű csapatok, a Kanizsai Dorottya Egészségügyi Szakközépiskola diákjai nyerték. A rendezvény, melyen közel 500 fő vett részt, Szalai Márti vezetésével a Százszorszép Hastánc Klub fergetegesműsorával zárult. Márti a jelenlévő hölgyeket is táncra bírta.

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések