50 férfi vett részt a szűrésen az Egri Alapszervezet rendezvényén

KÖZPONTBAN A FÉRFIAK!

A Férfiak Egészségének Nemzetközi Hete alkalmából szerveződött az Egri Alapszervezet június 10-i rendezvénye.
A férfiak ritkábban keresik fel az egészségügyi intézményeket, de ez nem azt jelenti, hogy sokkal egészségesebbek, mint a nők, mondta Bak Imre az Egri Alapszervezet elnöke megnyitójában. A nőknek fontosabb az egészség, mint a férfiaknak, ezért a nők vigyázzák a férfiak és az egész család egészségét.
Rendezvényünkön kiemelten a prosztata betegségekre hívtuk fel a figyelmet, mivel évente Magyarországon 4 000 prosztatarákot diagnosztizálnak.
Először a Férfisors és a Here önvizsgálata című ismeretterjesztő filmeket vetítettük le, majd  prosztataszűrésre  – egy csepp vérből –  vártuk az 50 év feletti férfiakat.
A Movember mozgalom által adományozott géppel teszteltük a véreredményeket.

A szűrésen 50 fő férfi vett részt és a problémás eseteket az Egri Markhot Ferenc Kórház urológiai osztály ügyeletes főorvosa soron kívül fogadta és megvizsgálta.

 

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Operettexpress Siófokon

A Liga tagjai 2021.10.27-én este beöltözve, hidegnek ellenállva részt vettek az Operett expressz város néző túráján. Száguldás  közben (kb. 20km/h sebességgel) Siófok híres szülöttének, Kálmán Imrének a legismertebb operáiból csendültek fel részletek. Jól éreztük magunkat, Olvass tovább...

Egyéb

A rákbetegség és cukorbetegség összefüggései

Zsitvay Katalin egészségfejlesztő interaktív előadása Hatvanban. „Csak mondd a problémáknak: köszönöm, szeretlek! Meglátod, gyorsan elillannak.”