Játékos egészségügyi továbbképzés is volt a program résztvevőinek a mozgás mellett

2014. május 31-én kirándulást és akadályversenyt szerveztünk a Normafára Monspart Sarolta és Demeter Jolán dr. vezetésével.

13 asszony vett részt ezen az eseményen, amely – a testmozgás mellett – játékos egészségügyi továbbképzést is tartalmazott. 10 órakor találkoztunk a Normafa megállóban, és első lépésben kb.

4 km-t tettünk meg. Útközben megnéztük a fákat és növényeket, és izgultunk, hogy ne essen az eső.

Sikerült találnunk egy erdei iskolát, ahol asztalok és ülő lehetőségek is voltak. Itt került sor az akadályversenyre. A két vezető már előre felkészült, hosszúkás papírszeletekre egészségügyi kérdéseket írtunk, másokra pedig orvos és beteg vicceket. Megbeszéltük a résztvevőkkel, hogy mindenki húzhat egy kérdést vagy viccet, és ha a kérdésre jól válaszol, illetve a viccet jól előadja, kis ajándékot kap. Ezután jött a játék. Mindenki izgatottan olvasta a kihúzott papírt, és megpróbált jól válaszolni. Az egészségügyi kérdések főleg az egészséges életmóddal, a daganatos betegségekkel és azok megelőzésével voltak kapcsolatban. Ha a válasz jó volt, a válaszoló kapott egy ajándékot. Ha senki nem tudta a pontos választ, a két vezető válaszolt. Érdekes, hogy leginkább arra a kérdésre nem tudtak válaszolni, hogy a hasukban lévő belső szervek hol helyezkednek el.  Persze erről is és más kérdésről is hosszan társalogtunk, mindaddig, amíg mindenki megtudta az őt érdeklő problémára a választ.

A játék csaknem egy teljes óráig tartott, utána megettük a magunkkal hozott ennivalót, majd folytattuk a kirándulást. Néhány kilométer után a vállalkozóbb kirándulók felmentek a János hegyi kilátóba, a fáradtabbak pedig egy rövidebb úton hazamentek.

Mindent összevéve: a szokatlan szervezésű kirándulás nagyon jól sikerült, többen kérték, hogy legyen hasonló folytatás.

Demeter Jolán dr.
Budapest, 2014. 06. 11.

 

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Rózsaszín séta, 45 nap alatt a Föld körül Gyöngyös szervezésében

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója Megtartottuk az október havi taggyűlésünket, ahol több mint negyven fő vett részt. A jelenléti ív aláírása és a vezetői köszöntés után megbeszéltük a legfontosabb októberi programunkat. Október az emlőrák elleni küzdelem Olvass tovább...

Alapszervezetek

Majális a Dolinkában

Május elsején napsütéses időben, a megszokott helyen a gyönyörű természeti fekvésű Dolinka Pihenő Parkban megrendezett Városi Majálison a MRL Salgótarjáni Alapszervezet önkéntesei is aktívan részt vettek az esemény lebonyolításában. Sátrunkban 9 órától délig állapotfelmérésen, diabetes Olvass tovább...

Egyéb

Meghívó Egészségnapra: Ságújfalu, 2013. április 25.

Mindenkit szertettel várnak a Polgármesteri Hivatal – Kultúrház udvarán megrendezésre kerülő egészségnapon, ahol szűrésekkel és érdekes kísérőprogramokkal várják a lakosságot a szervezők.