Miért csak négy-öt jön el a tíz meghívottból?

A Magyar Rákellenes Liga üzenete a mellrákszűrésre meghívott 45-65 éves hölgyeknek.

Hívunk, jöjj, mert késve késő!

Hívunk, mert a rák alattomosan kezdődik, de ha keressük, megtaláljuk még olyan állapotban, hogy aktív beavatkozásokkal megelőzzük, hogy kifejlődjön, áttétet adjon, szenvedést okozzon és életet rövidítsen.

Ha korán megtalálják, időben be lehet avatkozni és meg lehet akadályozni a fenti folyamatot. Ezek, amiket itt leírtam, egyértelmű és igaz mondatok. Józan ésszel csak egyet lehet lépni, ha hívnak szűrésre, el kell menni.

Mégis eddig a hazai „gyakorlat” az, hogy tíz behívott hölgy közül négy-öt sem megy el. Vajon miért? Nem fogják fel, hogy a szűrővizsgálat célja az életük megmentése?

Ha nem jön el az, akiben már a daganat elkezdett növekedni, akkor önmaga is felelőse lesz a betegség késői felismerésének és élete esetleges megrövidítésének. Aki felelősen gondolkodik egészségéről, az tudatosan él és gondolkodás, tépelődés nélkül elmegy a mellrákszűrésre. Egészségünk része a vagyonunknak, tehát gazdálkodnunk kell vele. A vagyonunkat, ha felelősek vagyunk, nem herdáljuk el. Az egészségünkért is felelősek vagyunk és nem herdálhatjuk el. A napokban sokan kapnak meghívót mellrákszűrésre. Gazdálkodjunk jól egészségünkkel, életünkkel és fogadjuk el a meghívást, hogy ne legyen késve késő.

Prof. dr. Simon Tamás

a Magyar Rákellenes Liga elnöke

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Civilek Napja Szekszárdon

2022.február 01.napján a Civilek Napja alkalmából Szekszárd Vármegyeháza Dísztermében köszöntötték a Tolna Megye Civil szervezetek meghívott képviselőit. Az ünnepélyes rendezvényen a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet elnöke, Szikla József személyesen vett részt. Az ünnepség nagyon színes Olvass tovább...

Egyéb

Hello zenekar – Várj még!

A Hello Együttes 2016. november 25 – én adta át ünnepélyesen a Magyar Rákellenes Liga elnökének a “VÁRJ MÉG! – zenével a rák ellen” című CD-t.