2013. december 12-én immár 14. alkalommal rendezte meg a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete hagyományos Adventi jótékonysági hangversenyét a Szent József Gimnázium dísztermében.

Adventi  jótékonysági hangverseny Debrecenben

2013. december 12-én immár 14. alkalommal rendezte meg a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete hagyományos Adventi jótékonysági hangversenyét a Szent József Gimnázium dísztermében.

Gál Annamária a Debreceni Segítőszolgálat irodavezetője egy versrészlettel kezdte ezévi hangversenyünk megnyitását. „Leszáll a csend e zajos világra, S csend hangján világgá kiáltja: Békét a világnak! Békét a szívekbe, békét a lelkekbe. Békesség költözzék minden emberbe. De ne csak erre a szentséges estére. Hanem minden egész életre.”

(Karácsony csendje üzen) Dr. Jurcsák Lászlóné Évike néni adta ezt a verset. Ő volt az, aki oly sokszor szavalt nekünk rendezvényeinken. Ezt a vers részletet és az egész estét az Ő emlékének szánom – mondta Annamária – hiszen nyár óta nincs velünk…

Köszöntötte a résztvevőket és köszönetet mondott mind azoknak, akik segítették az alapszervezet egész éves munkáját, rendezvényeinek sikereihez hozzájárultak.

Ezután átadta a szót Deli Gabriella karvezetőnek, aki elmondta, hogy a Szent Efrén Görögkatolikus Általános Iskola alsó tagozatos tanulói adnak műsort. Először a Kistücsök Citerazenekar műsorát hallhatták a résztvevők, majd a gyermekkar következett. Csodálatos műsort adtak. A gyerekek önfeledt éneke örömmel töltötte el a résztvevőket, melyet hatalmas tapssal jutalmaztak. Kis ajándékkal kedveskedtünk a fellépő gyermekeknek, minden csomagban egy kis angyalka is volt gyöngyből, melyet a kézműves foglalkozáson készítettek a klubtagok.

Ezt követően Mohos Nagy Éva tanszékvezető, operaénekes köszöntötte a résztvevőket, és elmondta, hogy már szinte hazajönnek. Tanítványai nagy örömmel vesznek részt a Magyar Rákellenes Liga jótékonysági rendezvényén. Az estet a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar, Magánének Tanszék hallgatói tették teljessé csodálatos műsorukkal. Gerschwin, Kálmán Imre, Mendelsson, Mozart, Verdi, Puccini, Jakobi, Donizetti és Offenbach művekből hangzott el egy-egy részlet.

Felléptek: Zsom Melinda, Dr. Nagy Dániel, Marcsinka Martina, Pogácsás Zsuzsa, Antóni Norbert, Kiss Diána, Pásztor Péter, Kovács Csilla, Biri Gergely, Kuczmog Klaudia, Nagy Kyra, Papp Renáta. Zongorán kísért: Böszörmény Judit.

Mint minden évben, a hangversenyt Wolf Péter gyertyafényes Ave Maria száma zárta a fellépő énekesek előadásában, melyet a több mint 100 résztvevő vastapssal jutalmazott. Ahogy sokan fogalmaztak: a gyerekek fellépése még meghatóbbá és lélekemelőbbé tette az egész délutánt.

Azt hiszem, hogy maradandó élményekkel térhettek haza a résztvevők és ez erőt ad az adventi készülődéshez.

Kozempel Zsuzsa

MRL Debreceni Alapszervezete

 

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Zarándokoljon velünk Sárszentágotára!

Szeretettel hívunk minden kedves érdeklődőt 2015. május 30-án a Kegyhely meglátogatására

Egyéb

Mit tehetünk egészségünk érdekében?

Gimnazista fiúknak tartott felvilágosító előadást Kreicsi Mária a Salgótarjáni Alapszervezet elnöke