A Magyar Rákellenes Liga 2012-ben egy PSA szűrőkészüléket kapott a Movember Hungary mozgalomtól. A készülék november 20-án Egerben „járt”, ahol 48 fő vett részt a szűrésen.

A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete és a Heves Megyei Kormányhivatal Egri Járási Népegészségügyi Intézete 2013. november 20-án – a Movember 2013 kampányhoz csatlakozva – a férfiak egészségéért, a prosztatarák megelőzése érdekében szűrést szervezett a Bosch egri gyáregységében.

Ezzel a szűréssel szerette volna felhívni a férfiak figyelmét arra, hogy törődjenek többet egészségükkel, járjanak szűrésre és nézzenek szembe a férfiak körében az egyik leggyakoribb daganatos betegséggel, a prosztatarákkal.

A vizsgálat eredményét urológus szakorvos értékelte.

A szűrőprogramon 48 fő vett részt, a szakorvos 48 fő résztvevőből 5 főnél további vizsgálatot javasolt.

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Mit csinál a Diagnosztikai Szűrőcentrum Miskolcon?

A „prevenciós programunk” keretében a MRL Miskolci Alapszervezet tagjai (2018.08.26-án)a Semmelweis kórház területén lévő Diagnosztikai Szűrőcentrumot tekinthették meg. A centrumban lehetőség van nőgyógyászati-onkológiai, méhnyakrák, tüdő, szív és az érrendszeri megbetegedések szűrésére. Itt működik a HPV Olvass tovább...

Egyéb

Gyöngyfűzés Debrecenben is

60 karkötőt készítettek a klubtagok

Egyéb

Közlemény jótékonysági koncert elmaradásáról

A jegy ára visszaigénylésének határideje: 2020. november 30. A Miskolci Nemzeti Színházzal közösen szervezett 2020. március 10-ei jótékonysági színházi estet a COVID-19 járvány miatt elhalasztottuk. Az előadás pótlását őszre terveztük. A járványügyi helyzet jelenlegi alakulása Olvass tovább...