A Magyar Rákellenes Liga siófoki alapszervezete október 11-én idén is megrendezte az „Összefogás az emlőrák ellen” elnevezésű, úgynevezett rózsaszín sétáját.
Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, az összefogás szimbóluma a rózsaszínű szalag.

A Magyar Rákellenes Liga siófoki alapszervezete október 11-én idén is megrendezte az „Összefogás az emlőrák ellen” elnevezésű, úgynevezett rózsaszín sétáját.
Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, az összefogás szimbóluma a rózsaszínű szalag. A KIKK előtt gyülekező népes csoport rózsaszín lufikkal, rózsaszínű sállal a nyakukban a mólóig sétált, majd visszatértek a Fő térre. Útjukkal demonstrálták, hogy milyen sokan tartják fontosnak a városban a mellrák elleni összefogást, amely sajnos már társadalmi problémává is vált a nők körében előforduló nagyszámú érintettség miatt.

„Siófokon 2009-ben csatlakoztunk a felhíváshoz, azóta ez a 4. rózsaszín sétánk, mivel nagyon egyetértünk a célkitűzésekkel. Célunk a mellrák-szűrőprogramok-, és az egészséges életmód fontosságának hangsúlyozása, valamint stresszes élethelyzetek kezelésén túl a társadalom figyelmének felhívása erre a nagyon veszélyes kórra, melynek egyébként 90%-a gyógyítható, ha időben felismerik azt.

Az időbeli felismerésnek az első lépése a szűréseken való évenkénti rendszeres részvétel a 45 év feletti korosztálynak, az az alattiaknak pedig a mell önvizsgálata a menstruáció után 2-3 nappal.

Tévhit ugyanis azt gondolni, hogy ha a családomban eddig nem fordult elő a mellrák, akkor velem sem fog előfordulni, mint ahogyan az is téves elgondolás, hogy ez a betegség halálos, vagy az, hogy kizárólag az idősebb korosztályt veszélyezteti.” – mondta Csohánné Dr. Kovács Anna, a Magyar Rákellenes Liga siófoki alapszervezetének elnöke.M.B.

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

„Mozdulj az egészségedért és élj füstmentesen!”

Dohányzásmentes Világnap és Férfiak Egészségének Nemzetközi Hete 

Egyéb

Új onkológiai telefonos tanácsadó és információs vonal indult a Benyovszky Orvosi Központban

Zöldszám a daganatos betegekért A rák diagnosztizálása után gyakori, hogy a beteg és hozzátartozói teljesen kétségbe esnek, hirtelen azt sem tudják, mihez fogjanak. Az ingyenesen hívható információs vonal megkönnyíti az érintettek helyzetét, legyen szó az Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egy délelőtt az egészségünkért

Borsodnádasdon 2017. október 14-re szerveztük az idei egészségnapot, több más szervezetet bevonva, egy szombat délelőtti napra. Nekünk, vidékieknek messzebbre kell utazni egy-egy szakorvosi vizsgálatért. Bőrgyógyászatért Miskolcra, szemészetért, hallásvizsgálatért Ózdra vagy Egerbe kell mennünk. Ezért tartottuk Olvass tovább...