Május 9-én került sor a már hagyományos szalonnasütésre. A klubtagok nagyon készültek rá, ez a megjelentek számán is meglátszott (47 fő). A debrecenieken kívül jöttek Hajdúböszörményből, Vésztőről, Nádudvarról, Nyíregyházáról, Nyíradonyból is klubtagok.

Az időjárás kegyes volt. Kezdetben fátyolfelhős volt az ég, később sütött ki a nap. Kozempel Zsuzsa klubvezető, Gál Annamária és Kozempel Emőke korán reggel elindultak beszerezni a szalonnasütéshez szükséges hozzávalókat. (Szalonna, kenyér, hagyma, ásványvíz).
A korábbi évekhez hasonlóan néhány klubtag segített a terítésben, hagymaszeletelésben, szalonna előkészítésben a sütéshez. Mire a résztvevők 11 óra után kezdtek gyülekezni, meg volt terítve, ásványvíz, poharak az asztalon. A gyújtóst egyik klubtagunk férje, Kovács Imre vágta fel. 12 órakor meggyújtotta a tüzet. Egyszerre 10-12 fő ülte körül a szalonnasütő helyet, a többiek a kinti asztaloknál illetve bent a terített asztaloknál beszélgettek. Ragyogó napsütés mellett a tűz is melegítette a résztvevőket. Amikor az egyik csapatnak megsült a szalonnája, cseréltek. Étkezés után idén is néhány klubtagunk jóvoltából 1-1 pohár vörösbort is kapott a klubtagok közül, aki kért. A kávé mellé még egy kis édes és sós sütemény is került az asztalra, amelyet szintén a klubtagok hoztak.
Ebben az évben egy meglepetés is volt, hiszen egyik MRL tagunk rokona tangó harmónikázott, a klubtagok vele énekeltek, néhányan táncra perdültek. Nagyon jó hangulat volt. Egy órakor megérkezett Adamecz főorvos úr lánya és unokája, aki mosolyt csalt a résztvevők arcára. Közben a klubvezető ismertette az elkövetkezendő időszak programjait. Felírta kik jelentkeznek a május 27 –i és június 10-i Főzőklubra, ami annyira népszerű, hogy mindkét alkalomra teljes a létszám, 15 fő jelentkezett. Gál Annamária a Siófoki önköltséges üdülést beszélte meg a jelentkezőkkel. Szeptemberben önköltséges kirándulás lesz Budapestre Parlamentlátogatással. Eddig több mint 30 fő jelentkezett.
29-én a Reménység klub Botanikus kerti látogatást szervez, melyre gyülekezés az Egyetem előtti villamosmegállónál 14 órakor.
A szalonnasütést követőn minden jelenlevő klubtag 1-1 Béres cseppet kapott, amit nagy örömmel fogadtak.
Mos is többen segédkeztek a mosogatásban, rendrakásban.
A klubfoglalkozás jó hangulatban 3/4 4-kor ért véget. Mint mindig, most is készültek fényképek.

Következő tantermi foglalkozás: 2013. június 13. 15:00 óra
Helye: DEOEC Sugárterápia új épület I. I. emelet Szeminárium terem

Kozempel Zsuzsa
MRL Hívás klubvezető

 

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Márciusi programok Budapesten

Várjuk jelentkezését, a részvétel ingyenes! Figyelem! A szomatodráma időpontja megváltozott!  Limfóma klub Memória torna 60 felettieknek is! Tartja: Szép Ilona Időpont: március 1. (szerda) 15,30 óra Helyszín: Kulturális Szalon,  Bp., XII. Böszörményi u. 34/a   Olvass tovább...

Egyéb

Képek a Siófoki Alapszervezet életéből

  Csohánné dr. Kovács Anikó, a Siófoki Alapszervezet vezetője tájékoztatót tartott 250 tanulónak a daganatos betegségek kialakulásában szerepet játszó káros hatásokról a Vak Bottyán Általános Iskolában, az iskola egészségügyi napján, április 16-án   A Siófoki Olvass tovább...

Egyéb

Testi-lelki feltöltődés Máriabesnyő Kegyhelyen és látogatás a Gödöllői Királyi Kastélyban

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete szeptember 15-én autóbuszos kirándulást szervezett ötvenkét fő részvételével.