A Magyar Rákellenes Liga, a Magyar Katolikus Orvosok Szent Lukács Egyesülete és a Dr. Batthyány László orvos-kör Egyesület 2013-ban ismét Szentmisét szervezett a Beteg Világnapja alkalmából.

A Szűzanya Lordes-i megjelenésének napját, február 11- ét jelölte ki II. János Pál Pápa erre az emléknapra, hogy felhívja a világ figyelmét a hit erejének felmérhetetlen segítségére a betegek gyógyulási folyamataiban ugyanúgy, mint a betegség elfogadásában és a ránk mért szenvedések elviselésében. Február 9-én megtelt a Budai Ciszterci Szent Imre Plébániatemplomban olyan hívőkkel, akik imádkozni jöttek beteg embertársaik, hozzátartozóik, vagy saját maguk gyógyulásáért. A mise előtt Dr. Faragó István, a Magyar Katolikus Orvosok Szent Lukács Egyesületének elnöke köszöntötte a híveket és Dr. Leszkovszky Pál atyát, aki a misét celebrálta.
„ a mi betegségeinket viselte, és a mi fájdalmaink nehezedtek rá” (Iz,53,4)

Ezt az idézetet választotta Pál atya arra az emlékkártyára, amelyet az a több min száz beteg kapott, aki kérte a Betegek Kenetének feladását.
Köszönjük Pál atyának és a szervezőknek a felemelően szép órát, amelyben együtt imádkozhattunk a betegek gyógyulásáért.

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

FIGYELEM! KREATÍV MÉZES MŰHELY Gödöllőn

DECEMBER 9-én, szerdán 9.oo és 15 órakor KREATÍV MÉZESKALÁCS KÉSZÍTŐ NAPOT TARTUNK ON és OFFline térben,  a hygiéniai szabályok betartásával, max 8 fő részvételével helyszín: a rendezvény támogatójánál Gödöllő, Mézeskalács műhely ( Kolozs Gabi ) Kürtőskalács és más finomságok Olvass tovább...

Alapszervezetek

Bartók Plusz Operafesztivál

MRL Miskolci Alapszervezet nyári programjainak egyike a Bartók Plusz Operafesztivál látogatása.