A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2013. február 8-án, egy egész napos „Asszertív kommunikációs tréninget” szervezett azon tagjai számára, akik előzőleg részt vettek az Alapszervezet 10+1 alkalmas imaginációs öngyógyító Simonton tréningjén.

A program felkért előadója, levezetője Bajor Bea a Liga Budapesti Segítőszolgálatának, a RÁKÁSZ-nak a munkatársa volt.
Közismert tény, hogy a megoldatlan és tartós konfliktushelyzetek negatív stresszt okoznak, a tartós, kezeletlen stressz pedig egyik kockázati tényezője a rosszindulatú daganatos betegségeknek. Az asszertivitás olyan kommunikációs módszer, amely ötvözi az önérvényesítést és a mások érdekeinek figyelembe vételét, elősegíti az erőszakmentes kommunikációt. Az asszertivitás tanulható, fejleszthető, s elsajátítása elősegíti és megkönnyíti a konfliktushelyzetek megoldását, ezáltal a különböző élethelyzetekben adódó szorongás feloldását.
 
A 22 fős csoport tagjai tesztek, szituációs feladatok megoldásával, saját élethelyzetükből vett példák elemzésével, az asszertív viselkedés alapszabályainak megismerésével gyakorolhatták a „nemet mondás”-t az önérdek érvényesítést, a konfliktuskezelést.
Ezúttal is köszönetünket fejezzük ki a tréninget profi módon levezető Bajor Beának, aki a példák és a feladatok szakszerű kiválasztásával a téma komolysága ellenére a vidám hangulatot is biztosította.
 

Kreicsi Mária
MRL
Salgótarjáni Alapszervezet

 

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Klubkarácsony

Nagyon szép délutánt töltöttünk együtt vendégművészeinkkel és a Körtáncklub tagjaival.

Egyéb

2013.november 27. Egészségnap Csányon

A Hatvan kistérség csendes kis falujában, a dinnyéjéről híres Csány nevű falucskában egészségnapot szerveztek, amelyre a MRL Hatvani Segítő Szolgálatát is meghívták.

Egyéb

Közgyűlést tartottunk

A közgyűlésen 51 fő vett részt, megválasztottuk a küldötteket is